Aktüel

” MEVSİMLERİN ÖTESİ 1. ŞİİR ŞÖLENİ” GİRESUN’DA GERÇEKLEŞTİ

Giresun Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesi’ nin işbirliğinde düzenlenen “Mevsimlerin Ötesi 1. Şiir Şöleni” Giresun’da, aynı anda üç ayrı mekanda yapıldı.Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesi ve Giresun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı etkinliğe, Türkiye Yazarlar Birliği’nin il şube başkanları, il temsilcileri, üyeleri, şairler, yazarlar, araştırmacılar, şiir ve sanatseverler katıldı.Etkinlik öncesinde Türkiye’nin 10 şehrinden Giresun’a gelen Türkiye Yazarlar Birliği üyesi 28 şair ve yazara Giresun Kale gezisi yaptırıldı. Şehrin tarihi, kültürü, cografî yapısı, insanı ve  doğası hakkında bilgiler verilerek, şehrimiz hakkında broşürler dağıtıldı. Ardından Zeytinlik Semti’ ndeki ‘Giresun Mekan’da, Can Akengin Sanat Galerisi’nde ve tarihi dokusu korunan Eski Rektörlük Binası yanındaki ‘Giresun ‘Millet Bahçesi’nde şairler şiirlerini seslendirdiler.

Can Akengin Sanat Salonu’nda Program Yöneticileri Hayrettin Orhanoğlu ve Dr. Fazıl Özden’ in sunumları ile Mehmet Kurtoğlu, Muhammet Enes Kala, Abdulnasır Kımışoğlu, Mustafa Baki Efe, Hasan Yücel Başdemir şiirlerini okudular.
Millet Bahçesi’nde ise, Olgun Albayrak ve İsmail Güçtaş’ ın sunumuyla Mahmut Bıyıklı, Hanefî İspirli, Kamuran Tuna, Eyüp Azlal, Enver Çapar Giresunlu Şiirseverlere şiirlerini seslendirdiler.
Üçüncü etkinlik mekânı olarak, Zeytinlik Mahallesi üzerinde bulunan Zeytinlik Evleri’ndeki Belediye kültür evi olan “Giresun Mekan” kullanıldı.Burada, yöneticiliklerini Hatice Satgun ve Sabit Bayram’ yaptığı Şiir Şöleninde: Halil İbrahim Özdemir, Ali Köseoğlu, Ferhat Ağca ve son olarak da Sebahat Karagöz şiiirlerini sanatsever, şiirsever Giresunlu izleyicilere okudular.
Programın ikinci gününde şair ve yazarlar için bir yayla gezisi düzenlendi. Giresun- Dereli  güzergâhı üzerinden Yavuzkemal Belde Belediyesi sınırları içinde bulunan ‘Mavi Göl’, ‘Göksu Travertenleri, (Ak Zemin) sonrasında Ağaçbaşı Tabiat Parkı, (Kulakkaya Yaylası) gezisi yaptırıldı.
Etkinlikleri, eş zamanlı olarak üç ayrı mekanda gerçekleştirilen “Mevsimlerin Ötesi 1. şiir Şöleni kısmında, Giresun Belediye Başkanı Aytekin şenlikoğlu Can Akengin Sanat Salonu’na gelerek, şair ve yazarların Giresun şehrine sağladıkları katkı ve değer nedeniyle memnuniyet duyduklarını belirterek teşekkür etti. Burada şair ve yazar konuklara Giresun Belediyesi’nce hediye takdim edildi.
Türkiye Yazarlar Birliği de başkan Aytekin Şenlikoğlu’na teşekkür beratı takdim etti.
Şiir şöleni şair ve  yazarların kendi eserlerinden oluşan hediye kitap dağıtımı ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir