Giresun

KIYI BALIKÇILIĞINA DESTEK

Deniz ve iç sularda geleneksel kıyı balıkçılığı verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine destek verilecek. Bu komudaki Tarım ve Orman Bakanlığının hazırladığı Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Destek, su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere; Su Ürünleri Bilgi Sistemi (SUBİS)’nde kayıtlı, tebliğin yayımlandığı tarihte geçerli balıkçı gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, denizlerde on metreden küçük (10 metre hariç) balıkçı gemileri sahiplerini kapsayacak.
Bu kapsamda 0-4,99 metre boy aralığındaki gemiler için 750 TL, 5-7,99 metre boy aralığındaki gemiler için 1.000 TL, 8-9,99 metre boy aralığındaki gemiler için de 1.250 TL destekleme ödemesi yapılacak.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya yetkilisinin, 27 Kasım 2020 günü mesai saati bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine Tebliğ ekinde yer alan Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliğinden Yararlanacaklar İçin Dilekçe ve anket formu ile şahsen müracaat etmesi gerekmektedir. Anket formunu doldurmayan veya eksik dolduran balıkçılarımız destekleme ödemesinden faydalanamayacaktır.
Destekleme için balıkçı gemisinin Tebliğin yayımlandığı tarihteki SUBİS kayıtlarında yer alan en büyük boy uzunluğu esas alınacaktır.
İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz tarafından balıkçı gemisinin Tebliğin yayımlandığı tarihte; Geçerli bir su ürünleri avcılık ruhsatına sahip olduğu, O tarihte balıkçı gemisi sahibi ve gemi boyu bilgileri, İl/İlçe Müdürlüğü kayıtlarından ve SUBİS’ten kontrol edilecek. Kontrol sonucunun uygun olması halinde müracaat işleme alınacaktır. Balıkçılarımıza önemle duyurulur”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir