Giresun

KERİM AKSU’NUN BIRAKTIĞI 215 MİLYONLUK BORÇ MUAMMASI…ŞENLİKOĞLU’NDAN AYRINTILI AÇIKLAMA BEKLENİYOR

AYTEKİN ŞENLİKOĞLU ÇAMUR MU ATTI, GİRESUN HALKI GERÇEĞİ MERAK EDİYOR

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun önceki gün belediye meclisi toplantısında yaptığı Kerim Aksu döneminden belediyenin 215 milyon 383 bin lira borcu var açıklamasının yankıları sürüyor. Şenlikoğlu’nun ayrıntılı bilgi vermeden yaptığı bu açıklama, Aksu ve yönetimini töhmet altında bıraktı. Bu açıklamaya seçimi kaybettikten sonra görev teslim törenine katılmadan il dışına çıkan ve nerede olduğu bilinmeyen Kerim Aksu’dan veya partisi CHP’den bir yanıt verilmemesi de ilginç bir gelişme olarak kaydediliyor.
Aksu, bu konudaki en son açıklamalarında ‘belediyenin borcu yok’ demişti…

BU ÇEKLER KİME, NE KARŞILIĞI VERİLDİ?

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, belediyenin borçları içinde en büyük meblağı 41 milyon 259 bin 195 TL’lik çekler tutuyor. Bu çeklerin kimlere ve neyin karşılığında verildiği, tahsili için hangi işlemlerin yapıldığı bilinmiyor.

Belediyenin diğer borçları ise Şenlikoğlu’nun açıkladığı listede şu biçimde sıralanıyor:Kısa vadeli banka kredileri: 27 milyon 204 bin 139 TL, uzun vadeli banka kredileri: 32 milyon 29 bin 316 TL, satıcılara borçlar: 12 milyon 894 bin 413 TL, personel ikramiyesi: 1 milyon 617 bin 943 TL, vergi, SSK ve kamu borçları: 61 milyon 368 bin 139 TL, personel kıdem tazminatı: 27 milyon 821 bin 275 TL, alınan teminat ve diğer borçlar: 11 milyon 189 bin 110 TL.

Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nun bu borçlarla, alacaklarla, kaynakların nasıl kullanıldığı ve belediyenin mali yapısıyla ilgili geriye dönük kapsamlı bir araştırma yaparak kamuoyuna ayrıntılı bilgi vermesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir