Giresun

KARAAHMETOĞLU ‘COPU’ SORDU

CHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ OLAYLI BASKET MAÇINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI 

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, hafta sonu oynanan Yeşilgiresun Belediyespor ile Trabzonspor Basket Takımları arasında oynanan karşılaşma sonrasında çıkan olayları, soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı. Karaahmetoğlu, önergesinde; polisin coplu müdahalesiyle bacağı kırılan ortaokul öğrencisi Onur Utku Torun'un ameliyat edildiğini ve sağ bacağına platin takıldığını belirterek, olaylarla ilgili  İçişleri Bakanı Muammer Güler'e 9 soru yöneltti.

İşte CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'nun önergesinde yeralan sorular:

1.Bu karşılaşmada görev yapan polis sayısı nedir? Trabzon’da oynanan karşılaşmada, atılan yabancı maddeler, küfür ve hakaretler, sözlü ve fiziki saldırılar yaşanması sonucu, Giresun’da oynanacak maçta olası tepkilerin endişesi ile yaratılan atmosferden emniyet güçleri psikolojik etki altında mı bırakılmıştır? Giresun’da emniyet kuvvetlerinin göstermiş olduğu orantısız gücü daha vahim olaylar karşısında Trabzon’da göstermemiş olması nasıl izah edilebilir? Oldukça fazla sayıda olan güvenlik güçlerimizin olay çıkardığı iddia edilen bir avuç taraftara karşı gerekli önlemi almak yerine, maçı izlemeye gelen tüm taraftarı potansiyel tehdit olarak algılaması izaha muhtaç bir durum değil midir?

2.Olayda sorumluluğu ve kabahati bulunan kişi ya da kişilerin tespiti yapılmış mıdır? Bu kişiler hakkında adli ve idari kovuşturma başlatılmış mıdır? 14 yaşındaki bir çocuğa yere düştüğü halde şiddet uygulamayı sürdüren, üstelik resmi kıyafetleri üzerindeyken bu cesareti gösterebilen kişiler kimdir, tespiti yapılmış mıdır?

3.Olayın kapatılmasına ve ailenin şikâyetçi olmamasına dönük polis baskısı olduğu doğru mudur?

4.Bakanlığınızca ayrıca müfettiş görevlendirilmiş midir?

5.Olay anını gösteren kamera kayıtları mevcut mudur? Bacağı kırılan çocuğumuzun polise taş attığına ilişkin bir kamera kaydı var mıdır? Onur’un maçı sağ salim izlemesi ve ardından evine dönmesini temin edecek polisin, onun bacağını kıracak kadar öfke dolu olmasını nasıl izah ediyorsunuz?

6.Çocuğumuzun ve ailesinin yaşadığı travmanın giderilmesi için çaba sarf etmek yerine, suçlar nitelikte açıklamaların, aba altından sopa gösterir nitelikte sözlerin gelecekte meydana gelecek benzer olayları körükleyeceği ve ilimizde vatandaşımızla polisimizin arasına kalın duvarlar öreceğini biliyor musunuz? Polisimizle vatandaşımız arasında öfke ve kırgınlığa sebep olabilecek tutum ve davranışların giderilmesi için nasıl bir tutum alınacaktır?

7.14 yaşında ve polis olmak isteyen bir gencin yaşadığı hayal kırıklığı ve travmanın telafisi için bir geçmiş olsun ziyareti niçin çok görülmüştür? Bir küçük özür, gönül alma çok görülen bu vahim hadisenin Diyarbakır’da yaşanması durumunda resmi makamların tutumu yine bu şekilde mi olurdu?

8.Giresun ilinde görev yapan kamu personelinin kuralları uygulama adına keyfi ve yetkilerini aşar nitelikte uygulamaları kırıcı olmaktadır. Sahipsiz bir şehir olmadığımız gibi, yaşam kültürü ile örnek Giresun ilinde asayişi ve kamu güvenliğini sağlama adı altında vatandaşımızla emniyet mensuplarını karşı karşıya getirecek uygulama, tutum ve davranışların sebebinin araştırılması konusunda bir çalışma yürütülecek midir?

9.Polisin kamu kurallarının zaten yeterli itibarı gördüğü illerimizde vatandaşımızla olan diyalogunu gözden geçirmeye ihtiyacı var mıdır?

 

Bir yorum

  1. Ya he he zaten hemen atlayın olaya habersiz. Mobese görüntüsü var çocuk tellerden düşmüş. Halen çıkmış konuşuyorsun neden iktidar olamadınız belli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir