Giresun

Kamyonculara Ordu Çilesi

Ordu'da Fatsa ve Altınordu ilçesi şehir geçişlerinden trafiğin rahatlaması için kamyon ile tırlara sabah ve akşam saatlerinde getirilen yasak, kamyoncu esnafını çileden çıkardı.

Ordu şehir içindeki sıkıntıları gidermek için Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından uygulamaya konulan Fatsa ve Altınordu ilçelerinde kamyon ve tırların sabah 07:00-09:00, akşam 16:00-20:00 saatleri arasında geçiş yapma yasağı, Karadeniz Sahilinde bulunan illerin şoför esnafına büyük sıkıntı yaratıyor.

Uygulama Devreye Girerken Hiçbir Alt Yapı Yok!

Yasağın devreye girmesine rağmen bölgede alt yapının böyle bir uygulamaya müsait olmadığını belirten kamyoncu esnaflarından Hüseyin Özsoy; “Kilometrelerce direksiyon sallayarak ekmeğimizi çıkarmaya çalışıyoruz. Ancak yetkililer bazı uygulamaların kararını alırken şoför esnafını görmezden geliyor. Fatsa ve Altınordu’da 07:00-09:00, akşam 16:00-20:00 kamyonların geçişine izin verilmiyor ve alternatif bir yolda gösterilmiyor! Geçişin yasak olduğu saatlerde yasağın kalkma saatini bekleyen kamyoncu esnafının ihtiyacını karşılayacak bölgede hiçbir alt yapı bulunmuyor. Bu insanlar şoför de insan değil mi! 4 saat boyunca bu insanların karnı acıkmayacak mı? Wc ihtiyaçları olmayacak mı? Hadi uygulamayı başlattınız bari bunlara da bir çözüm bulun! Aksi halde bölgede bulunan aileler ile kamyoncular arasında büyük sıkıntılar yaşanacak, çünkü kamyoncu arkadaşlarımız bazı ihtiyaçlarını gidermek için mecbur olarak yol kenarlarını kullanmak zorunda kalıyorlar” dedi.

Şoförler Durumdan Çok Rahatsız!

Şoför esnafı olarak bu uygulamadan çok rahatsız olduklarını belirten Özsoy; ”Trafiği rahatlatmak için geçiş yasağını devreye sokmuşlar. Yol kenarında kilometrelerce kuyruk oluşuyor. Yol kenarlarında park alanları olmadığı için herkes araçlarını yol kenarlarına gelişi güzel park etmek zorunda kalıyor, hatta yolun içerisinde kaldığımız için dönem dönem kazada atlatıyoruz. Yaşamış olduğumuz sıkıntıları Bolaman’da bulunan Bölge Trafik Yetkilileri ile paylaştık. Yapacak hiçbir şeylerinin olmadığını söylediler. Belediye yetkilileri bari bizim sıkıntılarımıza bir çözüm bulsunlar. Yoksa şoför esnafı olarak yol kesme eylemi yapacağız” dedi.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir