Giresun

İYİ PARTİ’DEN ‘TMO DEVAM ETSİN’ ÇAĞRISI

BAŞKAN ABDULKADİR EROĞLU, "TMO ÇEKİLİRSE FINDIK FİYATI 20 TL'YE DÜŞER" DEDİ VE KAMPANYANIN SÜRMESİNİ İSTEDİ

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, 30 Nisan’da sona erecek olan fındık alım kampanyasının süresinin uzatılmasını istedi. Eroğlu, TMO’nun piyasadan çekilmesi halinde fındık fiyatlarının 20 TL’nin altına düşeceğini savundu.

Abdulkadir Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “TMO yeni sezon girene kadar piyasadan çekilmemelidir zaten depoları mevcuttur. TMO fındığını borsa almakta ve çağa uygun soğuk hava depolarında da muhafaza etmektedir. Depo sorunu yoktur. TMO nun fındık satma sorunu da yoktur. İhracaatçılar kolay olarak TMO dan ve depolarından fındığı alıp ihraç etmektedir. Bu ayrıca ihracaatçının da işini kolaylaştırmakta ve daha denetimli, daha kaliteli ve kriterlere uygun fındık ihraç etmelerini de sağlamaktadır. Tabii ki bu da piyasadaki bütün oyunculara rol imkanı vermekte, 3 firmanın da rakibi çoğalmakta üretici lehine olmaktadır. Ayrıca fındık fiyatlarının dalgalanmasını da önlemekte ve istikrar sağlamaktadır. Yoksa ihraç kilosu 6 dolara kadar düşen fındık ihraç fiyatı da düşecek ve devletimiz zarar edecek, üretici de zarar edecektir”.

TMO yeni sezon girene kadar piyasada ve oyunda olmalıdır” diyen İYİ Parti İl Başkanı Eroğlu, “Herkes, her muhtar ve her ziraat odaları TMO nun fındık konusunda piyasada kalması için uğraş vermelidir.1 Ağustosta fiyatlar açıklanmalıdır. Bu sene özellikle don yüzünden Giresun kalite fındıkta üretim yarı yarıya düşeceğinden mutlak surette Giresun kalite fındığa farklı fiyat verilmelidir”çağrısı yaptı.
Eroğlu ayrıca, fındık ekimine getirilen sınırlama nedeniyle yasal olarak izin verilen iller dışında dönüm teşvik parası ödenmemesi gerektiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir