AktüelGiresun

İKİ DEVLET BİR MİLLETİN KARDEŞLİK GECESİ…

 

Giresun Üniversitesi tarafından, Türkiye – Azerbaycan ikili ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "Azerbaycan Türkiye Kültür-Sanat  ve Kardeslik Gecesi", Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı.
DSC_8505

Gecede, Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanları ile Azerbaycan Devlet Sanatçıları ortak bir programda sahne alarak, Türkiye-Azerbaycan Türküleri, şarkıları ve şiirleriyle unutulmaz anlar yaşattılar.

DSC_8446

Geceyi, sanatçıların katılımını sağlayan Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Ganire Pasheyeva, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ve Giresun’daki bazı siyasi parti, STK, kültür –sanat kuruluşları temsilcileri, üniversitenin akademik idari personeli ile öğrencilerden oluşan yaklaşık 500 kişi izledi.

DSC_8411

GRÜ Devlet Konservatuvarı Halkoyunları ekibinin gösterisi ile başlayan Kültür-Sanat gecesinde, Azerbaycan’dan Elza Seyıdcahan(Devlet Sanatçısı),Gülaye Rezayeva (Şair), İlham Askerova (Halk Ozanı),Anar Hüsayınov  (Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı), GRÜ’den ise öğretim üyeleri; Ceren Demırok, Bilal Dızdar, Serdar Özdogan sahne aldılar.
DSC_8435

Zaman zaman halayların da çekildiği ve coşkuyla süren gecede, söylenen şarkılara Milletvekili Pasheyeva ile Rektör Attar ile diğer protokol de eşlik ettiler. 

Aynı zamanda şiir ve şarkı sözleriyle de tanınan Milletvekili Ganire Pasheyeva da, kendi yazdığı bir şiirle programa katkıda bulundu.

DSC_8481

REKTÖR ATTAR. "BÜTÜN ÖĞENCİLERİMİZİN ÜLKELERİNİN KÜLTÜRLERİNİ TANIMAK İÇİN BU TÜR ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEĞİZ"

Programnı sonunda sahneye gelen GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Milletvekili Ganire Pasheyeva, sanatçılar ve izleyicilere teşekkür etti. 

Attar, “dünyanın her ülkesinden öğrencilerimiz var. İlk olarak Azerbaycan'la başladık. Bundan sonra öğrencilerimizin ülkelerinin kültürlerini, gelenek ve göreneklerini, tarihlerini tanımak amacıyla böyle etkinlikler yapacağız” diye konuştu. Attar şunları söyledi: “Benim doğduğum, büyüdüğüm Azerbaycan şiirin sanatın edebiyatın tarihin yaşatıldığı bir coğrafyadır. Tüm bunlarla birlikte 'Bir millet, iki devlet' felsefesinin  en güzel şekilde yaşandığı bir ülkedir. 

İki ülke arasındaki dostluğu yaşamamızın temel nedeni cumhuriyettir. Bu hafta Cumhuriyet haftası. Bu nedenle Cumhuriyeti kuran Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı rahmet ve minnetle anıyorum. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Bakü’nün kurtuluşu için kurulan Kafkas İslam Ordusu’nun kuruluşunun ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümüydü. Bu anlamlı günlerin hepsini bir araya getirerek ve aynı zamanda iki ülkenin kardeşliğini daha da pekiştirmek amacıyla bu geceyi kısa zamanda düzenledik. Bizlere bu gece çok güzel duygular yaşatan herkese teşekkür ediyorum “

Aygün Attar’ın konuşmasını sonunda, okuduğu Şair Yavuz Bülent Bakiler’in “Azerbaycan Yüreğimde Şahdamardır” şiiri uzun süre alkışlandı.

DSC_8503Gecenin sonunda üniversitede öğrenim gören öğrenciler Türk bayrağı ve kendi ülkelerinin bayrak ve flamalarıyla sahneye çıkarak görülmeye değer bir tablo oluşturdular. Bu tabloyu izleyiciler ayakta alkışladı.



 

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir