GiresunGÜNCEL HABERLER

İFLAS SÜRECİNDEKİ FINDIK SANAYİCİSİ MUSTAFA DEMİRCİ’Yİ, DUBAİ KURTARDI

Bir zamanlar Giresun’un Görele ilçesinde yüzlerce kişiye istihdam sağlayan ve onlarca ülkeye ihracatta bulunan Demirci Gıda isimli fındık firması, yaşadığı iflasın altından ayağa kalkarak yeniden istihdama ve üretime başlayacağını müjdeledi. Demirci’nin batışına Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri bugüne kadar seyirci kalırken, destek Dubai’den geldi. 

MUSTAFA DEMİRCİ FINDIĞA DUBAİLİ YATIRIMCIYLA DÖNÜYOR 

Demirci Gıda AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirci sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yaşadığı ekonomik krizi yabancı ortak bularak çözmeye çalıştığını duyurdu. Demirci bu süreçte borçlu olduğu firmalardan kendisine destek olmalarını istedi. Demirci “Yıllardır fındık ticaretinin içindeyim. Bölgemizde bu işin lokomotifi olmuş insanlardan biriyim, yıllardır bölgemizde fındık manavlığı, fabrika sahibi ve fabrikamızda çalışan işçiler ile bir aile olmuş insanlarız. Kazandığımızla bölgemize milyon dolarlık yatırım yapıp kazandığını şehrine yatıran ender iş insanlarından biri durumundayım. Ekonomik olarak sıkıntılı ve zor bir dönemden geçtim geliyorum. Bu dönemde borcum olan bana fındık verip zorda kalan arkadaşlarım oldu. Ben milyonlarca dolar alacağımı tahsil edemediğim için on binlerce lira borçlu kaldım. Alacağım vereceğimden daha fazla olmasına rağmen hem kendim hem de borçlularım zorda kaldı. Bunun için üzgünüm ama bu zor günler artık geride kalmak üzere” dedi.

“Bölgesel olarak 10 milyon dolarlık bir yatırımı tekrar çalıştırıp ülkemiz ve bölgemizin faydası için çarklarını döndürelim” diye uğraş verdiğini kaydeden Demirci “6 aydır Dubai’nin en büyük ailesi ile iş ortaklığına gittim. Resmi her işlemi tamamlayıp işin son perdesine geldim. Gördüğünüz gibi ülke olarak zor koşullardan geçiyoruz. Asırlık şirketler birbiri ardına iflas ediyor, batıyor. Kişisel olarak bazı borçlu olduğum insanların ileri geri yazdıkları ise bu süreçte enerjimi kaybettiriyor ve üzülüyorum. Benim en zor dönemimde alacaklı olduğum trilyonlarla ifade edilen alacağımdan bir kuruş alamamışım ve hiç kimseyi inceltecek en küçük bir söz dahi söylememişimdir. Allah bana hiç kimsenin bir kuruşunu boğazımdan geçirmeyi, haram lokmayı nasip etmesin. En kısa zamanda ticaret yaptığım herkesle helalleşmek üzere saygılarımı sunarım“ açıklamasında bulundu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir