GiresunManşet ÜstüSağlık

GRÜ TIP’TA POLİKLİNİK REKORU

Bu güne kadar çok sayıda başarılı ve bölgemizde ilk olma özelliğine sahip ameliyatlar yaparak adından söz ettiren Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma Eğitim ve Uygulama Merkezi Hastanesi büyüme ve gelişmesini sürdürüyor. Merkezin polikliniklerine, yılın son ayında 6 bine yakın hasta müracaat ederek teşhis ve tedavi hizmetlerinden yararlandı.

Merkeze son olarak çeşitli ameliyatların yapılmasını sağlayan 30 kalem tıbbi cihaz ve donanım daha alındığı açıklayan Üniversite Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, Giresunluları başka illerdeki hastaneleri gitmekten kurtulduğunu belirterek, “artık diğer illerden hastanemize geliniyor. Bu bir kırılma noktasıdır. Sağlık alanında bölgede fark yaratacağız demiştik, bu hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

4 Temmuz 2013 tarihinde hizmete giren Giresun Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Aralık ayında rekora imza atıldı. Bir ay içinde merkeze 6 bin hasta başvuru yaptı.cats

30 KALEM YENİ TIBBİ CİHAZ VE DONANIM ALINDI

2013 yılı içinde yapılan ihalelerle 15 kalem ve son olarak Aralık 2013’de yapılan ihalelerle; göz tansiyon cihazı, gözyaşı kanalı lazer cihazı, Atroskopi Monitörü (Ortopedi), Full HD görüntüleme sistemi (ortak kullanım), Laporozkopi (vücut içi görüntüleme) için uygun taş kırma ünitesi (Üroloji) başta olmak üzere 15 kalem daha yeni tıbbi cihaz ve donanıma kavuşan Tıp Fakültesi hastanesinde, artık çok daha geniş bir yelpazede ameliyat ve operasyonlar gerçekleştirilebilecek.

Yeni alınan tıbbi cihaz, teçhizat ve donanımları incelemek üzere hastaneye bir ziyaret gerçekleştiren Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar,  “Giresun sağlık hizmeti noktasında hep dışarıya giden ve büyük illere taşınan bir ildi. Artık başka illerden gelenlere sağlık hizmeti sunan ve bunda da son derece başarılı olan bir tıp fakültesi hastanesi var. Bu bir kırılma noktasıdır ve bu akış artarak devam edecektir. Sağlık alanında bölgede fark yaratacağız hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Hastane Başhekimi Prof.Dr. Ahmet Ergin’den bilgiler alan Attar, “Yeni cihaz ve donanımlar önemlidir ve bu gelişim devam edecektir. Ancak sağlık kadrosunun performansı ve özverisi de çok önemlidir. Ki hepsi birbirinden değerli akademik kadromuz da, ellerinde ki imkanlar dahilinde bunu ortaya koyarak bir çok başarılı ameliyata ve operasyona imza atmışlardır. Geçen her ay katlanan poliklinik sayıları da bunun göstergesidir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir