GiresunManşet Üstü

GİRESUN’UN GURURU YEŞİLGİRESUN BELEDİYE

2006 yılında kurulan ve son iki sezon sonunda şampiyonluğu kaçıran Yeşilgiresun Belediyespor, Sakarya Belediye'yi uzatmada 93-83 yenerek Beko 1. Lige yükseldi.
 
 
 
 
 
3ve2688m5va258dn4wf3t8
 
Belediye Başkanı ve Yeşilgiresun Belediyespor Başkanı Kerim Aksu yaptığı konuşmada; “ Bu şehir , Giresun, Yönetim Kurulumuz,  teknik kadromuz, sporcularımız ve inancın çocukları, bu takımın en büyük gücü Dev Çotanaklar bu galibiyeti hak etmişti. Giresun’a bu şampiyonluk hayırlı olsun. Ne demiştik, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe Giresun’a gelecek.  Evet, şampiyonluk geldi. Gelecek sezon bu büyük takımlar basketbol sevdalısı Giresun’a gelecekler. Giresunlu olmaktan her zaman gurur duydum. Zaferin mimarlarını kutluyorum “  şeklinde duygularını ifade etti.
 
İlk Maçta Sakarya’da galip gelip seride 1-0 öne geçen takımımız, ikinci maçta deplasmanda rakibine mağlup olurken, kendi evine seride 1-1 ‘le döndü.  Giresun’da rakibini 29 Mayıs Cuma günü 75-62 mağlup eden Yeşil-Beyazlılar, seride 2-1 öne geçmişti. 31 Mayıs Pazar günü nefeslerini tutan, inancın çocukları, Dev Çotanaklar, sahada tüm gücünü ortaya koyan 12 Dev Yürek, normal süresi 75-75 sona eren karşılaşmada, uzatmalara çok iyi başladı.  Rakibine uzatmalarda nefes aldırmayan Yeşilgiresun Belediyespor sahadan 93-83 galip ayrılarak tarihinde ilk kez Türkiye Beko 1. Lige çıkmayı başardı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir