Giresun

GİRESUN’DA YAYLA EVLERİNE YIKIM TEPKİSİ

BAKAN SOYLU'NUN AÇIKLAMASI ÜZERİNE YIKIM EKİPLERİ GİRESUN YAYLALARINA YÖNELDİ. İYİ DE SADECE GİRESUN YAYLALARINDA MI YAYLA EVİ VAR?..Giresun’da kaçak yapıldığı belirlenen 100’e yakın yayla evi için yıkım kararı verildi. Köylüler, yaylada eylem yaparak duruma tepki gösterdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz hafta sonu Trabzon’da bir otel açılışında yaptığı "Bu sene 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren bizim yaylalarımızda kaçak bin 750’nin üzerinde yapı yapıldı; Bu normal bir şey değil, vallahi değil. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yaylalarda yapılan yapılar tek tek yıkılacak; Kimse kusura bakmasın” açıklamasının ardından Giresun Valiliği İl Özel İdaresi harekete geçti.
Yaylaların işgal ve kaçak yapılaşmaya karşı korunması, aykırı kullanımın önlenmesi, mera ve yaylaların amacına uygun kullanılmasını düzenleyen ’Mera ve Yaylakları Koruma ve Kullanma Usul ve Esasları Yönergesi’ne aykırı kaçak yapıldığı belirlenen evlerin yıkılmasına karar verilmesinin ardından iş makinalarının gittiği Espiye’nin Karaovacık yayla sınırları içerisinde bulunan oba sakinleri yıkım ekibine karşı direndi.

Espiye’nin Karaovacık yaylasında bulunan obalarda 78 evin yıkılacak olmasıyla ilgili direniş gösteren yayla sakinleri iş makinalarının önünü Türk Bayraklarıyla keserek geçit vermedi. Jandarmanın sakinleştirmeye çalıştığı vatandaşlar, yıkıma izin vermeyerek yetkililerle görüşmek istedi. Vatandaşların direnişi karşısında yıkım başlatılamadı. Valilikle görüşmek için yıkıma tepki gösterenler arasından bir heyetin seçilmesiyle yıkım kararı ertelendi. Bunun üzerine vatandaşlar obalarına dağıldı ancak yıkım ekibi yaylada bekleyişini sürdürüyor.

Bir yorum

  1. sadece şunu merak ediyorum.vali naçıklama yapıyor.kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek.diye…

    yahu Allah aşkına yaylada kaç tane evin tapusu var..hepsi kaçak değil mi..kendileri için bir gecede kanun çıkaran vekiller nerede..kaç yıldır yayla meselesini çözemediniz.elinize yüzünüze bulaştırdınız.. maltepe escort

    denecek çok şey var ama..değişecek bir şey yok..olan garibana olacak….yazık ..hemde çok yazık..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir