Giresun

GİRESUN’DA HASTANE YANGINI

GİREUN DEVLET HASTENESİ ACİL SERVİSİ'NDE YANGIN ÇIKTI

Giresun Devlet Hastanesi’nde meydana gelen yangın paniğe neden oldu. Acil Servis'teki hastaların başka hastanelere tahliye edildiği yangın paniğinde Acil Servis uzun süre hizmet dışı kaldı. A


Giresun Devlet Hastanesi’nin bodrum katında bulunan kazan dairesinde elektrik panosundaki kısa devre sonucu yangın çıktı. Acile gelen bir hastanın dumanları fark edip güvenliğe haber vermesiyle müdahale edilen yangın, itfaiye ekiplerinin gelmesiyle kontrol altına alındı. Hastanenin acil bölümünün duman etkisinde kalması sonucu hastalar başka hastanelere tahliye edilirken, bazı araç gereçler de hastane bahçesine çıkartıldı.


Acil Servis'in uzun süre hizmet veremediği yangın paniğiyle ilgili bilgi veren Başhekim Ahmet Bal “Hastanemizin teknik servisinde elektrikten kaynaklanan yangın paniği yaşandı. Elektrik panosundan yükselen dumanlar nedeniyle hastanemizin sadece acil servisindeki hastaları tahliye ettik ve bir süre hizmete durdurduk. Hastanemizin diğer servislerinde ise durum normaldir” dedi.


Yangını ilk fark ederek güvenliğe haber veren hasta Onur Tuncay ise “MR çektirmek için geldiğim hastanede duman kokusu fark ettim ve biraz dikkat ettiğimde alt katlardan duman yükseldiğini gördüm. Bunu da hemen güvenliğe haber verdim. Daha sonra da hastanede bir panik başladı” diye konuştu. 


Hastanedeki yangına müdahale sırasında ise bazı itfaiyecilerin yoğun dumandan etkilendiği görüldü.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir