Giresun

GİRESUN’DA EN ÇOK VERGİ VERENLERE ÖDÜL

27. Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde, İlimiz genelinde gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine plaketleri Vali Hasan Karahan tarafından verildi.

Valilik konferans salonunda yapılan vergi haftası kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Vergi haftasıyla ilgili tanıtım filminin ardından programın açılış konuşmasını yapan Defterdar Musa Koçulu, 2015 yılında alınan beyanlara göre ilimizde Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi sıralamasında ilk 10’a giren vergi rekortmenlerine ödüllerini vermek üzere böylesi bir organizasyonun düzenlendiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Giresun’da 2015 yılı sonu itibariyle 12 Bin 849 gelir vergisi, Bin 836 kurumlar vergisi, 8 Bin 825 basit usul olmak üzere toplam faal 23 Bin 510 mükellef olduğunu belirten Koçulu, “Bu mükelleflerimizden en çok vergi tahakkuk eden ve tahakkuk eden vergileri de vadesinde ödeyerek sıralamada ilk 10’a giren mükellefleri canı gönülden kutluyor bol kazançlar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kurumlar Vergisi rekortmenlerinden ilk sırada yer alan Çakırmelikoğlu Madensuyu Sanayi ve Tic. AŞ. Adına Hasan Çakırmelikoğlu ve Gelir Vergisi rekortmenlerinden ilk sırada yer alan Asaf Zeki Kitapçı ile Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen satranç turnuvasında 1. olan  Çıtlakkale İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Murat Özdeniz’e ödülleri Vali Hasan Karahan tarafından verilirken, Kurumlar Vergisi rekortmenlerinden 2. sırada yer alan Yavuz Gıda ve Tic. Ltd. Şti. adına Kamil Yavuz ve Gelirler Vergisi rekortmenlerinden 2. sırada yer alan  Osman Feridunoğlu adına oğlu İsmail Cem Feridunoğlu’na ödülleri Belediye Başkan Vekili Mustafa Saraydemir tarafından, Kurumlar Vergisi rekortmenlerinden 3. Sırada yer alan Afta Market Gıda ve İnş. Taah. Tic. Ltd. Şti. adına Ahmet Fehmi Tozlu ve Gelirler Vergisi rekortmenlerinden 3. sırada yer alan Mehmet Selim Kitapçı’ya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit tarafından verildi.

Vergi rekortmenleinden ilk 10’a giren diğer müteşebbislere ödülleri, Vali Yardımcıları Yüksel Çelik, Cahit Karatepe ve Barış Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali İhsan Ersoy, Defterdar Musa Koçulu, Vergi Dairesi Müdürü Cemal Demir, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammed Angın, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Cengiz Varol, Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu  ve SMMM Odası Başkanı Muzaffer Ejder tarafından verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir