GiresunManşet Üstü

GİRESUN’DA BANU AVAR FIRTINASI…

Giresun Belediyesi Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri tkapsamında Giresun’a gelen Yazar Banu Avar, Teyyaredüzü Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya katılarak okurlarıyla söyleşi yaptı.

Türk Bayrağı ile salona giren Avar’ı karşılayan Belediye Başkanı Kerim Aksu, yaptığı konuşmada, “ Cumhuriyet olmazsa demokrasiden, bağımsızlıktan, kadın haklarından, hukuktan, çağdaş yaşamdan söz edemeyiz. Son zamanlarda yaşadığımız olaylardan sonra kadınlarımızın Cumhuriyet’e daha çok ihtiyacı olduğu görülüyor. 29 Ekim’de Giresun’da 10 binin üzerinde katılımla Cumhuriyet için yürüdük. Bu onur, bu şeref sizlerin. Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olan sizler, bizler, Giresunlular yine tarih yazdı. Bu akşam bir Cumhuriyet Kadını olan Banu Avar için salonu tıklım tıklım doldurdunuz. Hepinize teşekkür ediyorum “dedi.

Yazar Banu Avar, konuşmasında, “ Milli İdare yeniden örgütlenmeli, bir araya gelmeliyiz. Eğilimi, görüşü ne olursa olsun vatan için, bayrak için, Türiye için, Milli Mücadele ruhunu yeniden yakalamalıyız” dedi. Avar, “Bu gün ne durumdayız. Her gün ölüyoruz. Bu ülkede her gün rezidans inşaatlarında, maden ocaklarında köle gibi çalışltırılan işçilerimiz ölüyor. Bu ülkede Türk istemiyorlar. Türklüğü yok etmeye çalışıyorlar. 100 yıl önce plan yapıldı. Asya ve Avrasya kapısını Türkiye’den açıp, enerji bölgelerine ulaşmak istiyorlar. Bir zamanlar Saddam’ı kullandılar. Şimdi Kürtleri kullanıyorlar. Kullanma süresi dolanları yok ediyorlar “ diye konuştu.u1kjr1cpp7fkx13pve44t1

Avar sözlerine şöyle devam etti: “Bizleri dizilerle, kadın programları ile yarışmalarla, evlenme programları ile uyuşturuyorlar. Özellikle kadınları uyuşturuyorlar. Bu dizilerin, yarışma programlarının seneryoları Amerika’da yazılıyor.Önümüze para koyarak, kişiliğimizi yok etmeye çalışıyorlar. Dünyanın bir çok ülkesinde gösteriliyor bu diziler. Bizi Türk benliğinden uzaklaştıtrmak istiyorlar.Toplumun geleceği için kadınlar, sizler çok önemlisiniz.Dünya’yı yöneten 2 büyük şirket, 2 büyük aile bu senaryoları hazırlıyor. Akiller diye birkaç adam çıkardılar ortaya. Biz ülkemiz için, geleceğimiz için kendi insanımızla biraraya gelmeliyiz. Kumandalı akillerle değil.”

Yazar Banu Avar, “ Kaostan fırsat doğar. 70 yıldır bizi, Türkleri yıkamadılar. Her türlü baskıya, entrikaya, karşı Türk Milleti dim dik ayakta. Vekillerden medet ummayı bırakıp, biz asiller ayağa kalkmalıyız. Millet ayağa kalkmalı. Bu Büyük Milet kimseye boğun eğmeyecektir. Beni sizlerle buluşturan cesur insan Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Avar, söyleşi programından sonra hayranları ile sohbet edip, kitaplarını imzaladı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir