Giresun

GİRESUN’A MÜLTECİLER GELDİ

GİRESUN VALİLİĞİ , AFGAN, IRAK VE FİLİSTİNLİ 7 AİLEYİ  6 AYRI ADRESE YERLEŞTİRDİ 

Giresun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ailelere giyecek, gıda ve 150 lira para yardımı sağlandı.

Giresun Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polis (TDP) Şube Müdürlüğü'nce, Giresun'da yaşayan Afgan, Filistinli ve Iraklı ailelere yardımda bulunulduğu bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Afganistan, Irak ve Filistinli mülteci 7 ailenin Giresun'da 6 ayrı adrese yerleştirildikleri belirtildi.

Açıklamada, TDP görevlilerinin aileleri ziyaret ederek, yardımlarda bulunulduğu kaydedilerek, şöyle denildi: "İlimize yerleştirilmek üzere gelen yabancı uyruklu 7 aileye ihtiyaçları doğrultusunda 2. el eşya, esnaflarımızdan temin edilen halı, televizyon, çamaşır makinesi, şofben, çalışma masası, ranza, çekyat, mutfak eşyaları, çocuk oyuncakları meyve-sebze, gıda ve giyecek malzemesi yardımı yapılarak evlerine bırakıldı. Elektrik tamircisi aracılığıyla evlerin arızalı elektrik kabloları, prizleri ve lambaları değiştirildi. Bir ailenin 4 ve 6 yaşlarında olan iki çocuğunun gözlerinin dışarıdan fark edilecek şekilde rahatsız olduklarının görülmesi üzerine ilimizde bulunan bir özel hastanede ücretsiz muayeneleri yaptırıldı ve hayırsever iki esnafımız tarafından gözlükleri karşılandı."

Giresun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ailelere giyecek, gıda ve 150 lira para yardımının sağlanmasına da vesile olunduğu vurgulanan açıklamada, ailelere esnafların da destekleriyle yardımların sürdürüleceği ifade edildi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir