Giresun

GİRESUN YAYLALARINDA YIKIM…

A

GİRESUN YAYLALARINDA VATANDAŞIN EVLERİNİ BAŞINA YIKIYORLAR. OYSA ÇEVRE İLLERDE BÖYLE UYGULAMA YOK. HATTA YASA BİLE ÇIKTI… HANİ MEVCUTLAR KORUNACAKTI, ÖZEL İDARE BUNLARA TAPU VERECEKTİ?,

Yaylalardaki yıkım kararı Giresun İl Genel Meclisi'nin de gündemindeydi.Giresun İl Genel Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz İl Genel Meclisi'nde gündem dışı yaptığı konuşmasında yaylalarda hukuksuz uygulamaların yapıldığını ileri sürdü. 

Konuşmasında yaylalarda süren yıkımların adaletsiz olduğunu söyleyen Yılmaz, “Yaylalarda güzelleştirmek adına yıkımlar yapıldı ama son halleri hiçte öyle değil.2012 yılında inşaat halinde olan bir ev 2013 yılı haziran ayında çok güzel bir şekilde yapılarak bitirilmiş. Ancak yıllar önce yapılan bir çok evler ise yıkılmakta. Bu ayrım hangi kriterlere göre yapılmaktadır. Kişiler kayırılmakta mıdır? Bu yaylaları gelecek nesillere bıraktığımızda bizden hesap soracaklar. Bu yayla konuları hepimize yüktür. Bu yükün üzerimizden kalkması ve vicdanların yanmaması için, benim ki yıkılıyor, onun ki yıkılmıyor diyenlerin yükünün altında kalmamak için bu konuya gereken özeni göstermenizi istiyorum” dedi.
AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Kahraman ise yıkımların şikayet üzerine yapıldığını savundu. Kahraaman,  “İdare halkın üzerine gitmiyor, idare ediyor. Ama vatandaş birbirini şikayet ediyor. 'Kaçak yapı yapılıyor' diye ve gidip savcılığa dilekçe veriyor. İdare de bunu görmemezlikten gelemiyor. Savcılık soruyor 'görevi su istimaldesiniz, görevi yapmıyorsunuz' diye. Bu bir geçiş dönemidir. Yani plansız alanlardan planlı alanlara bir geçiş. Bu geçişler çok kolay değil. Bugün yaylaların tamamını kamulaştıralım desek Özel İdare'nin buna gücü yok. Burada vatandaşla anlaşılması gerekiyor. Hiçbir devlet görevlisi vatandaşını mağdur etmeyi istemez ve düşünmez. Vatandaşlarımıza her şeyi, her projeyi güzelce anlatıp uzlaşı sağlamamız lazım. İnşallah kısa süre içerisinde bu dönüşümler olur” diye konuştu.

Konuya ilişkin olarak Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'den açıklama bekleniyıor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir