Giresun

GİRESUN VALİLİĞİ PAZAR SUYU İÇİN SORUŞTURMA AÇACAK MI?

PAZARSUYU’NDA KURUTULARAK İMARA AÇILAN DERE YATAĞI İL GENEL MECLİSİ GÜNDEMİNDE …BU KONUDA VALİLİĞİN BİR SORUŞTURMA AÇMASI BEKLENİYOR

Bulancak Pazarsuyu köyünden geçen derenin yatağından sapıtalarak kurutulmasıyla yaşanan susuzluk ve doğa katliamı İl Genel Meclisi gündemine geldi.
200 hanenin su ihtiyacını sağlayan su kuyularının da bulunduğu Pazarsuyu dere yatağının kurutulmasıyla ilgili İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, tepki gösterdi.
Dere yataklarının imar dışında bırakılırken, Bulancak’ta dere yatağının imara açıldığını ifade eden Yılmaz, “DSİ’nin dere yataklarındaki imarı engellemeye çalışması gibi bir görevi olduğunu biliyoruz. Bu konuda çalışmalar da yapmaktadır. Bulancak’ta ise bunun tam tersi bir uygulamayla kurutulan dere yatağına imar verilmektedir. Dere yatağının kurutulmasıyla buradaki köylülerin içme suyu kuyuları kurumaya başlamış, sulama yaptıkları tarım arazileri susuzluk yaşamaya başlamıştır. Bunlarla birlikte deredeki doğal yaşamda katledilmiştir. Bununla ilgili İl Genel Meclisi olarak bir inceleme ve araştırma yapılmasını teklif ediyorum.” dedi.
Dere yatağının kurutulmasıyla ilgili vatandaşların gösterdiği tepki üzerine Giresun Valiliği yaptığı açıklamada ise, ““Bu alanda bulunan su kuyusu ile ilgili Bulancak Belediyesi ile yazışma yapılmış olup, bu kuyunun kullanılmadığı, atıl olduğu Bulancak Belediye Başkanlığının 29 Nisan 2019 tarih ve 1963 sayılı yazısı ile kurumumuza bildirilmiştir. Söz konusu alanda yapılan depo inşaatından önce kullanılan sulama suyunun inşaat alanı içerisinde yer alan bahçelerin sulanması amacıyla kullanıldığı anlaşılmaktadır. Bu bahçe alanlarının bulunduğu tüm arazinin ilgili firma tarafından kiralanmış olması sebebiyle sulama suyu ihtiyacı da kalmamıştır.” denilmişti.

Basına yollanan Valilik açıklamasına ilave edilen dere kenarına gazetecilerin haber yapmak için “Burada Balık Avlamak Yasaktır” tabelası koydukları şeklindeki  iddia ise tepki gördü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir