GiresunManşet Üstü

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NDE ATATÜRK PANELİ

Giresun Üniversitesi,10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında “Atatürk, Eğitim, Kültür ve Tarih” konulu bir panel düzenledi.  Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen panele, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

11dfbcfc7a

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Oral başkanlığında; Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Ata Yiğit ve Öğr. Gör. Dr. Ali Rıza Yağlı panelde; Atatürk’ün Eğitim, Kültür ve Tarih alanında yaptığı çalışmaları anlattılar. Konuşmaların ardından panelistler tarafından katılımcıların soruları yanıtladı.

DSC_2579

Panelin kapanışında konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar,  Atatürk’ün dış politikalardaki başarılı uygulamalarına, askeri dehalığına ve devlet adamlığına dikkat çekti.  Attar,“ Balkan coğrafyasında halkların dilinden, dininden ve kültüründen uzaklaşmadan bugünlere gelmesinin nedeni Atatürk’tür.  Hindistan, Pakistan ve Afganistan gibi ezilen, mazlum bütün ülkelerdeki bugün devletimize, bayrağımıza ve ülkemize gösterilen saygı ve sempatinin nedeni Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünleri gören engin dünya görüşünde yatmaktadır“şeklinde konuştu.

DSC_2587

Attar, panel sonunda Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ile birlikte katılımcılara teşekkür belgesi sundu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir