GiresunManşet Üstü

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA

Giresun Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ve yapılan karşılıklı görüşmeler sonunda; Avrupa ve Asya’nın önde gelen 10 Üniversitesiyle daha akademik ve bilimsel işbirliği protokolü imzalandı. Böylece üniversitemizin benzer şekilde protokol yaptığı üniversite sayısı 114 oldu.

Merkez Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende; üniversitelerden gelen protokol belgeleri Rektör Prof. Dr. Aygün Attar tarafından imzalandı.

DSC_5399

DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRÜ DOÇ.DR.ŞİRİN DİLLİ, BİLGİ VERDİ

Tören öncesi protokol imzalanan üniversiteler hakkında bilgi veren  GRÜ Dış İlişkiler Koordiantörü  Doç. Dr. Şirin Dilli,  uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda, Asya ve Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere tüm dünya ülkeleri üniversiteleriyle akademik ve bilimsel işbirliği protokollerini artırdıklarını söyledi. Dilli,” Bugüne kadar 104 üniversite ile gerçekleştirilen işbirliği protokolleri sağlıklı ve en azami faydayla çalışmakta; gerek öğrenci değişimi gerekse akademisyenlerin karşılıklı değişimi ve bilimsel işbirliği faaliyetleri yapılmaktadır. Çalışmalarımız kapsamında 200’ün üzerinde karşılıklı görüşmelerimiz devam ediyor. Bugün ise 10 ülkeyle yaptığımız işbirliği protokollerimiz karşı taraf imzaları atılmış şekilde gelmiş olup, Sayın Rektörümüzün imzasıyla tamamlanmış olacaktır.diye konuştu.

ATTAR:”BU PROTOKOLLERLE DÜNYAYA AÇILIYORUZ. ÜLKEMİZİ, İLİMİZİ  VE DİLİMİZİ TANITIYORUZ”DEDİ.DSC_5396
Rektör Attar ise, koordinatörlüğe teşekkür ederek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: “Yeni imzalanan her protokol yeni bir dost ve müttefik ve yeni bir ülke kazanmak demektir. Giresun Üniversitesi olarak, başlangıcından beri uluslararasılaşma ve tüm dünyadan Üniversitelerle akademik ve bilimsel işbirliğine önem verdik.

Gelinen noktada bugün imzalanacak 10 protokolle de toplam da 114 Üniversite ile işbirliği imzalamış bulunmaktayız. Bu protokoller, Giresun Üniversitesi’nin dünyaya ne kadar fazla açıldığının ve artık tanındığının göstergesidir. Tüm bu ülkelerde ülkemizi en iyi şekilde temsil ederken aynı zamanda tanıtımını da en iyi şekilde yaparak, “Karadeniz’in Parlayan Yıldızı” ünvanını ve övgüsünü de fazlasıyla hakediyoruz diye düşünüyorum”

DSC_5413

Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ülkü Aygen Türkmen, Prof. Dr. Mahir Kadakal, Prof. Dr. Kürşad Yapar da  katıldı. .Akademik ve Bilimsel İşbirliği Protokolü İmzalanan Üniversiteler şunlar:

1-     Azerbaijan State Pedagogical University (Azerbaycan)

2-     The Tsenov Academy of Economics (Bulgaristan)

3-     Visoka Poslova Skola-Business School (Hırvatistan)

4-     Jalal-Abad State University (Kırgız Cumhuriyeti)

5-     Arabaev Kyrgyz State University (Kırgız Cumhuriyeti)

6-     University of Ionnina (Yunanistan)

7-     University of Goce-Delcev-Stip (Makedonya)

8-     University of Gjakova “Fehmi Agani” (Kosova)

9-     Volga Region State University of Service (Rusya)

10-Riga Technical University (Letonya

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir