EğitimGiresunManşet Üstü

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 9.MEZUNLARINI VERİYOR

Giresun Üniversitesi’nin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni Gazipaşa Yerleşkesi-Atatürk Meydanı tören yürüyüşü ile başladı.

 

 

 

 


YWRK

 

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, akademik ve idari personelden oluşan kalabalık gurup ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk bayraklarıyla birlikte halkın alkış ve sevgi gösterisiyle Gazi Caddesi üzerinden Atatürk meydanına geldiler.

DSC_4933

Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende daha sonra Rektör Attar bir konuşma yaptı.DSC_4937

“GİRESUN ÜNİVERSİTESİ, KABUĞUNU KIRMIŞ, HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN DİNAMİK BİR ÜNİVERSİTEDİR”

Giresun Üniversitesi’nin her geçen gün büyüyen, artık kabuğunu kırmış olan dinamik ve kurumsallaşmış bir üniversite olduğunu hatırlatan Attar “son olarak yeni kurulan; Turizm, Spor ve Denizcilik fakülteleri Giresun’a hayırlı olsun. Bu yıl 18 yeni bölüme sıfırdan öğrenci alacağız ve daha da büyüyeceğiz. Bugün çok kalabalık bir kadroyla burada toplanmanın da ayrıca haklı gururunu yaşıyoruz. Birkaç yıl önce çok daha az kalabalıklarla bu törenleri gerçekleştiriyorduk. Son üç yılda ikiye üçe katlanan akademik-idari kadromuz ve 30 bine yaklaşan öğrenci sayımızla Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve gelişen üniversiteleri arasında başı çekiyoruz. Bu gelişimde emek ve katkı veren tüm arkadaşlarıma, Giresun Halkı’na ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. “Hayata açılan bilgi limanı” olarak çıktığımız yolculuğumuzu “Kuzeyin Parlayan Yıldızı” olarak sürdürüyoruz” diye konuştu.

Sözlerini “Bugün Yüce Atatürk’ün hatırası önünde ifade etmek isterim ki, Türk gençliği şanlı geçmişinden ilham alarak günün şartlarını idrak ederek geleceğe bilinç ve gururla yürüyecektir “diye bitiren GRÜ Rektörü Attar, öğrenci velilerine “Giresun’a hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Zaman ve imkân bulurlarsa yeşilin maviyle kucaklaştığı bu şehrin güzelliklerini görme fırsatını değerlendirmelerini tavsiye ediyorum” diye seslendi.

Aygün Attar, “Ramazanın; Türk-İslam Dünyası olmak üzere bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve ilerleme temenni ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Üniversitemizden bugün yapılan törenlerin ardından 6.200 öğrenci mezun oluyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir