Giresun

GİRESUN TİCARET BORSASI’NDA BEYİN FIRTINASI ESTİ

Giresun Ticaret Borsasınca gerçekleştirilen “Giresun Kent Vizyonu Sonuç Özeti ve Kurumlar Arası Beyin Fırtınası Çalıştayı’nda” halkın istekleri ve çözüm önerileri ortaya çıkarıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu, amaçlarının halkın beklentileri ve çözüm önerilerinin neler olduğunun belirlenmesi olduğunu belirtti. Bunu yaparken halkın Giresun’un yönetimine katkıları, beklentileri, çözüm önerileri ve sorunlarını tespit etmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Titizlikle seçtik anketörleri, bilinçli kişiler çok önemli. 76 bin 250 vatandaşımıza ulaştık, tüm ilçeler dahil. Amacımız ilimizdeki sosyo-kültürel yaşantıyı üst seviyeye çıkarmak, marka şehir yaratmak” dedi.

Başkan Aksu; “Fındık Borsa’sı hep bir yerlerde diye konuşulur, aslında fındık borsası hiçbir yerde değil birkaç kişinin tekelinde, fındık bizim milli ürünümüzse o tekeli kırmalıyız. Dünyadaki fındığın %75 ini üreten, en kaliteli fındığın olduğu şehirde yaşayan bir Belediye Başkanı olarak da şunu söylemek isterim. Kendi malımızın değerini bilmeliyiz. Yüzde yüzü yerli ve yüzde yüzü de ithalattan ihracatı olmayan bir ihracat ürününün, değerini bilemezsek bizi 3-5 kişinin yönetmesine izin veririz. Bunun için fındık borsasını önemsiyorum, her türlü katkıyı yapmaya çalışıyorum ve fındık borsasının da bu çalıştayının hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu çalıştaydan da fındığımız adına bir çok fikir ve öneriler çıkacağına inanıyorum’’ dedi.

Çalıştayda, il genelinde yapılan anketlerde yer alan istek, öneri ve beklentileri içeren sunum yapıldı. Banu Yüksel koordinesinde yapılan anketlerden ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Giresunluların yüzde 70’i ilini sevdiğini ifade ederken, öncelikli sorunların başını işsizlik, trafik, otopark ve çöp sorunu çekti. Alucra ve Çamoluklular ise havaalanı istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir