EğitimGiresunManşet Üstü

GİRESUN SOKAKLARINDA MAVİ-TURUNCU ÇİÇEKLER…

GELENEKSEL YÜRÜYÜŞ…

Giresun Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı genel mezuniyet programı; Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, üniversitenin yönetim, akademik ve idari personeli ve öğrencilerin Gazi Caddesi-Atatürk Meydanı yürüyüşü ile başladı.

 

W

Velilerin de katıldığı yürüyüş sırasında üniversiteler cadde tamamen kapatırken, gurur verici bir tablo oluştu. Esnaflar sevgilerini gösterirken, bazı Giresunlular da korteje katıldı.   

Yürüyüş sonunda Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi.

DSC_8014

Burada konuşan Rektör Attar, Soma'da hayatını kaybeden 301 madenciyi anarak başladığı konuşmasında, “Varlık sebebimiz, geleceğimiz ve umudumuz olan sevgili öğrencilerimizi uğurladığımız bu mutlu günde, Soma’da yaşanan faciada kaybettiğimiz canlardan dolayı da acı ve burukluğu yaşıyoruz Ekmeğini yer altından çıkarmak için canından olan insanlarımıza Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere Tüm Türkiye’ye başsağlığı diler, Yüce Allah’tan, Milletimizi bir daha böyle büyük acılarla imtihan etmemesini niyaz ederim” " dedi.

DSC_8029ATTAR: "GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ALANDA ADINDAN SÖZETTİRİYOR"

Konuşmasında son dönemdeki faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Rektör Attar, üniversitede, 30 ülkeden 401 uluslararası olmak üzere 25 bine yakın  öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında üniversitemize 2 bin öğrenci kontenjanı tanındığını açıkladı.

Aygün Attar, şunları söyledi:Tüm bu gelişmeler şahsımı gururlandırırken; 250’si öğretim üyesi olmak üzere 660 kadar öğretim elemanı ve 25 bine yakın öğrencisiyle büyük bir aile olan ve yaşıt üniversiteler arasında müstesna bir yeri bulunan  üniversitemizi ayrıcalıklı kılmakta ve hepimizi gururlandırmaktadır. Çok yorulsak da, bu gibi günlerde sizlerle bir arada yaşadığımız coşku bizlere daha çok çalışma ve daha büyük işler yapma arzusu vermektedir"

Rektör Attar,“Giresun Üniversitesi olarak her geçen gün artan dinamizmle gelişimini sürdürerek bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Üniversitemiz artık sadece bölgede ya da ülkemizde değil Uluslararası alanda da adından sıkça bahsedilen önemli bir üniversite haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

Akademik mezuniyet programı saat 17.00 de Atatürk stadyumunda yapılacak törenle devam edecek.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir