GiresunManşet Üstü

GİRESUN-ORDU BU PROJE İÇİN BİRLEŞECEK Mİ?

CHP’den Giresun Limanı’nı Uluslararası Standartlara Ulaştırma Projesi önerisi geldi. İl Genel Meclisi Mehmet Yılmaz tarafından hazırlanarak meclis üyelerine sunumu yapılan proje Ordu’yu da içine alıyor.

Mecliste konuşmasına 40 muhtara limanın işlevsel hale getirilmesi için Cumhurbaşkanına mektup yazmasına teşekkür ederek başlayan  Yılmaz, Limanın ihtisas limanı olmasının hiçbir yararı olmadığını savunarak,   “ Herkes şunu iyi bilmelidir ki bu işin peşini asla bırakmayacağız. Karadeniz’in en güneyindeki  liman  olması nedeniyle ,Mersin limanına en yakın  Karadeniz limanı Giresun limanıdır.İnşallah Eğribel Tüneli de bitirildiğnde  850 kmlik en yakın karayoluyla  Mersin limanı ,Giresun limanına bağlanacak ve iki limanın kardeşliği sağlanacaktır.Bu stratejik derinlik nedeniyle bu meclis mutlaka  Mersin limanını kardeş liman ilan etmelidir” dedi.

Mehmet Yılmaz konuşmasında şunları söyledi: “Geçen dönem yaptığımız  çağrılarda Giresun Limanına,Sivaslıların,hatta Kayserililerinde sahip çıkmaları gerektiğini ,çünkü bu iki ilinde Karadenizdeki en yakın limanlarının GİRESUN LİMANI olduğu gerçeğinden söz etmiştik.Şimdi yakın komşumuz  kader ortağımız ORDU ilininde özellikle yeni bir liman yapma arzusu içinde olduğunu görüyoruz.Giresun-Ordu AKSININ  yatırımları  her iki ile eşit şekilde paylaştırılırsa ,Giresun’da ,Ordu’da birlikte büyümeye devam eder.Bu noktada  Önermemiz;  Giresun Limanı  büyütülüp liman derinliği arttırılsın. Hava ulaşımında nasıl Or-Gi havaalanı ile Giresun’un desteği sağlandıysa,deniz ulaşımında da GİROR ile ordu’nun desteği sağlanmalıdır.yani hava yolunda  Ordu-Giresun Havaalanı,deniz yolunda Giresun –Odu limanı. havaalanında biz destek verdik.Limanda da Ordu destek vermelidir”.                                   

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir