Giresun

GİRESUN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR MARŞINI YASAKLADI

GİRESUN’DA İZMİR MARŞINA YASAK KARARI

Giresun Mili Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Cumhuriyet Bayramı törenlerinde gösterilerde kullanılacak olan İzmir Marşı müziğini yasaklaması tepkilere neden oldu. Sosyal medyada protestoların hedefi olan yasak kararı, Halk TV'de yayımlanan Arena programında da konuşulunca, bütün Türkiye duydu. Programda sunucu Uğur Dündar, eğitimci Hilmi Taşkın'ın mesajını okudu.  

MİLLLETVEKİLİ BEKTAŞOĞLU: BU NE DENSİZLİK…BAKANLIK SORUŞTURMA AÇMALI
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu da yaptığı açıklamada, konunun takipçisi olacağını belirterek, yasağa tepki gösterdi. Yasak kararının kurtuluş savaşına iki gönüllü alayla katılan, cumhuriyetin kuruluşuna önemli katkılar sağlayan Giresun'da uygulanmasının manidar olduğunu ifade eden Bektaşoğlu, açıklamasında "Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü Cumhuriyet Bayramı törenlerinde öğrencilerin yapacağı gösterilerde İzmir Marşı müziği kullanılmasını yasaklamış. Bu ne densizlik?…Konunun takipçisiyim. O marşın Türk ulusu ve Cumhuriyet için, Giresunlular için ne anlama geldiğini bilmeyenlerin o koltuklarda işi yok" dedi.

İzmir Marşı'na yasak konusunu TBMM'ye getireceğini söyleyen ve bunun suç olduğun belirten Bülent Bektaşoğlu, Bakana müdür hakkında soruşturma açılması çağrısı yaptı. 
YASAK KARARINI OKUL MÜDÜRÜNE BİLDİRDİLER… 

Konuya ilişkin Giresun Valiliğinden veya müdürlükten bir açıklama yapılmadı. Ancak alınan bilgiye göre, olay şöyle gelişti: Cumhuriyet Bayramı gösterileri için Giresun Spor Lisesi görevlendirildi. Öğrenciler stadumda bir ay boyunca İzmir Marşıyla prova yaptı. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilieri önceki gün okul müdürüne bu marşın çalınmayacağını bunun yerine 'Ertuğrul' filminin müziğinin çalınmasını söyleyerek uyardı. Ancak gösterilere müzik uymayınca, provalar Gençlik Marşıyla yapıldı. 


 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir