GiresunULUSAL

GİRESUN KÜLTÜR ENVANTERİ TANITILDI

 Giresun’da bir ilk…İlk kez Giresun’un kültür varlıkları bilimsel bir envanter çalışmasıyla ortaya çıkarıldı ve kitap olarak basıldı.

Giresun Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı destekli “Giresun’daki Kültür Varlıklarının Literatüre Kazandırılması” projesi kapsamında, Giresun Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gazanfer İltar tarafından hazırlanan “Giresun Kültür Envanteri” isimli kitabın tanıtımı için konferans düzenlendi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta İltar, kitapta yer alan bilgileri ve fotoğrafları anlattı.

2014-269-2Sunum sonunda Gazanfer İlter’e teşekkür eden Giresun Valisi Hasan Karahan,  “Hacimli derinlikli bir çalışma olmuş. Giresun’la ilgili düşüncelerimizi kanaatimizi baştan aşağı değiştirdi. Böylesine ayrıntılı çalışmalar bize gösterdi ki Giresun bir hazine üzerinde oturuyor. Bu tür çalışmalarla bunları idrak ediyoruz. İster envanter çalışması olsun isterse tasnif çalışması olsun bizim ciddi bir kültür varlığımız var. Bunların bir kısmı hayatta yaşıyor. Bir kısmı yıkılmaya kaybolmaya yüz tutmuş bir kısmı yerle efsane olmuştur. Bunların hepsini bir şekilde ayağa kaldırıp kullanışlı hale getirmek, yaşanır hale getirmek hepimizin boynumuzun borcu olsun. Hocamız Gazanfer Beyi kutluyorum. Bizde vilayet olarak bu projede yer aldık. İnşallah başka projelerle de devam edecek. Zeytinlik mahallesinde ki Giresun evlerinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden yerel yöneticilerin bu konuda daha dikkatli olması gerekiyor. Ekonomik durumu iyi olan hemşerilerimizin zeytinlik mahallesindeki evlerden birini restore edip durmasını nacizhane tavsiye ettim. Bu evleri insan yaşayabilir hale getirmemiz gerekiyor. Pontsiyelimiz var. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz.  Bunları harekete geçirmemiz gerekiyor diyerek, bu konferansa iştirak eden bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

98925ff59b

Konferansa; Vali Hasan Karahan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Barış Bemirtaş, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahir Kadakal, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ahmet Bal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, Defterdar Sedat Ayyıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

DSC_4527Konferans sonunda Yrd.Doç. Dr.Gazenfer İlter,  salonda bulunanlara envanteri imzalayarak takdim etti. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir