GiresunManşet ÜstüUlusal

GİRESUN BELEDİYESİ’NDE SÖZLEŞME DÜĞÜNÜ

Giresun Belediyesi, çalışanlarıyla davullu zurnalı, güle oynaya düğün gibi sözleşme töreni yaptı.  Başkan Aksu, işçilerinin maaşlarına başka belediyelerde olmayan oranda artış yapılmasını sağladı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul arasında imzalanan sözleşmeyle 161 işçinin maaşlarında iki yıl için %17-18 arasında yıllık artış sağlandı.

20140129_175935

İmza töreninin açılış konuşmasını Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Erdem Mert yaptı. Eski başkanlardan Hasan Karaibrahim’den sonra konuşan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, sözleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  “Ben sizlere değer veren belediye başkanınıza sizler sizler adına teşekkür ediyorum. Emeğin yanında olan başkanınıza her zaman sahip çıkın.” şeklinde konuştu.

Nihat Yurdakul, “çalışanlarımıza her zaman sosyal demokrat belediye başkanları sahip çıktı” sözleri ise dikkat çekti.20140129_174420

                                                            AKSU: “SİZE SAHİP ÇIKANA SAHİP ÇIKIN”

Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, konuşmasına “Türkiye, işçileri sömürenleri iktidar yapan tek ülke” diye başladı. Hayatında hep emekten yana olduğunu söyleyen Aksu şunları söyledi: “Alınteri ve emek en yüce değerdir. Şunu söylemek istiyorum ki kendini sömürene oy veren tek ülke Türkiye’dir. Bilindiği gibi yaklaşık 1,5 Milyon civarında taşeron işçimiz var Türkiye’de. İşçi olan arkadaşlarımız ile taşeronda çalışan arkadaşlarımız aynı işi yapıyorlar. Aynı kanala giriyor, aynı sokağı süpürüyorlar. Ama hala taşeronluk yasası mecliste bekliyor. Her seçim öncesi vaatler var. Ama çözüm yok. O çocuklarda bizim çocuklarımız, bizim arkadaşlarımız kardeşlerimiz. Ama aradaki rakamlar görülüyor. Sizin aldığınız çok değil arkadaşlar, onların aldığı çok az. Size sahip çıkana sahip çıkmayı öğrenin. Size kim sahip çıkacaksa onun yanında olun. Bırakın ideolojiyi, sizin en büyük ideolojiniz ekmek. Ekmeğinize sahip çıkın. Sizlere açıklayacağım rakam ilk yıl 6 artı 7, ikinci yıl 7 artı 7 buda %9’ları bulan bir rakama denk geliyor, hayırlı olsun. Biz seçim var diye bunu yapmıyoruz. Göreceksiniz ki iki yıl sonrada işçiden yana tavır alacağım.

İşçilere politika yapma çağrısı yapan Yurdakul, şunları söyledi: “Ben burada siyasetçi değilim, sizler gibi emekçiyim. Siyaseti ağalar yapacak. Biz ırgatız. Irgatın siyasetle işi olmaz. Siyaseti bugüne kadar hep ağalar yaptı. Ağaların yaptığı siyaset hep kendilerine dönüktü. Hiçbir zaman çalışanlara ve emekçilere dönük olmadı. Çünkü bizi ırgat gördüler. Onlara ırgat lazım. Her şey TBMM’de, toplu sözleşmede orda etkileniyor azı yada çoğu, çalışmamızda oradan etkileniyor, her şeyimiz oradan etkileniyor. O zaman biz siyasete yön verme mecburiyetindeyiz. Siyaseti şekillendirmek, ağırlığımızı koymak mecburiyetindeyiz. Bunu yapmadığımız sürece iki yakamız bir araya gelmez. Yeter artık. Yönleri bize dönükse alkışlayacağız, oyda vereceğiz, destekleyeceğiz de. Bizim tek bir hedefimiz var çocuklarımızı namerde muhtaç ettirmek istemiyoruz. Hedefimiz bu, bunun içinde politika yapacağız”.

                                              AKSU, TAŞERONLARA’SENDİKALAŞIN’ ÇAĞRISI YAPTI

sx0gk792n98hq7d2j9b3mt

Sözleşmede Türkiye’de ilkler de yaşandı. Bunlardan birisi havlu, sabun v.s gibi sosyal yardımlar işçilerin maaşlarına yansıtılmasıydı. Böylece işçiler hem çalışırken, hem de emekli olduklarında ek bir hak elde etmiş olacaklar.  Ayrıca Aksu, sözleşmenin süresini 3 yıldan 2 yıla çekerek sürenin sonunda enflasyon rakamlarını dikkate alarak yeniden belirleme sözü verdi.

Başkan Aksu tören sonunda bütün Türkiye’ye örnek olacak bir çağrıda bulunarak, taşeron işçileri sendikalaşmaya, Belediye-İş Sendikası’na katılmaya çağırdı

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir