Giresun

GİRESUN BELEDİYESİ İTFAİYESİ BAŞARILI

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü mesai saati gözetmeksizin çalışmalarına 7 gün 24 saat aralıksız devam ediyor.

İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde yapılan çalışmalar rapor haline getirilerek değerlendirildi. Hazırlanan çalışma raporunda şunların yapıldığı kaydedildi. 154 büyük çaplı yangına müdahale, 141 zararsız yangına müdahale, 5198 ton su dağıtımı, 136 hayvan kurtarma, 210 asansörden adam kurtarma, 150 farklı bölgede su çekme, 431 adet işyeri raporu ile 134 eğitim ve tatbikat yapıldı. Ayrıca 22 yurt ile 18 pansiyonda da denetimleri gerçekleşti.

Vatandaşlar tarafından İtfaiye Müdürlüğü çağrı merkezine gelen ihbarlar değerlendirilerek ekipler tarafından olaylara anında müdahale ediliyor. Vatandaşların can ve mal güvenliği sağlanıyor. Giresun itfaiyesi yaşanan olaylara; 2 adet merdivenli araç, 1 adet yangına müdahale ve tam donanımlı kurtarma aracı, 2 adet yangına müdahale aracı, 1 adet öncü araç, 1 adet 4 X 4 pikap kurtarma aracı, 2 adet su takviye arasöz aracı ile müdahale ediyor. 17 kurum içi personel ile 84 saha personeli müdürlük bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde sivil savunma birimi, baca denetim birimi, işyeri kontrol birimi, eğitim birimi, su altı arama ve kurtarma birimleri de bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir