GiresunSon DakikaUlusal

GİRESUN BELEDİYESİ BELEDİYE-İŞ’LE UZLAŞTI

Giresun Belediye Başkanlığı ile Belediye İş Sendikası arasında 155 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Belediye ek hizmet binasında yapılan törene, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, daire müdürleri, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

 

 

job3mtz45px3huu94613gv

Belediye Başkanı Kerim Aksu, sadece işçilerle değil, memurlarla, taşeron statüsünde çalışanlarla sözleşme imzaladıklarına vurgu yaparak şunları söyledi. “Bugün işçi arkadaşlarla yeni bir sözleşme imzalıyoruz. Ben başkanlıktan önce meclis üyesi olarak da bu imza törenlerine katıldım. Bizim çalışana, işçiye yaklaşımımız bellidir. İşçiler ne kadar mutlu olursa bizde o kadar mutlu oluruz. Dairede olsun, sahada olsun bizi temsil edenler çalışma arkadaşlarımızdır. Bu sözleşmede bazı kalemleri maaşlara ilave ettik. Bu gelecekte emekli olduğunuzda sizlere avantaj sağlayacaktır. Size burada sadece 2 yıllık kazanım sağlamıyoruz. Gelecek için de sizlere kazanım sağlıyoruz. Bu sözleşme ile işçi arkadaşlarımıza her altı ay için % 8 artış sağladık. Sosyal yardımlara % 20 zam yaptık. Ayrıca kurban bayramında 150 TL seyyanen bir ödeme yapacağız. Burada bulunan arkadaşlarımın sıfır zamları, ödenemeyen ikramiyeleri hatırladıklarını biliyorum. Şu anda belediyeden ücret alacağı olan var mı? Olması mümkün değil. Ben her zaman 1 Mayıs kutlamalarına katılmış birisiyim. İşçinin, emekçinin yanında oldum. Olmaya devam edeceğim. Tüm imkânlarımızı zorlayarak çalışanlarımızın hakkını vermeye çalışıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Erdem Mert, 155 kadrolu işçiyi kapsayacak 2 yıllık sözleşmenin anlaşma ile sonuçlanmasından memnun olduğunu belirterek; “Belediye Başkanımız gerçekten işçi dostudur. Her zaman çalışanların hakkını ilk öncelik kabul etmiştir. Biz ağanın eli tutulmaz diyoruz. Başta Sayın Başkan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Giresun Belediye Başkanlığı ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmasından sonra Şube Başkanı Erdem Mert, Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya bir şükran çiçeği takdim etti. Mert ayrıca, sözleşmeye emeği geçenler adına Mali Hizmetler Müdürü Aydın Sarıyıldız’a da bir çiçek verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir