GiresunManşet Üstü

GİRESUN BAROSU’NDAN BAYRAK DÜŞMANLARINA…

Giresun Barosu, Diyarbakır’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda asılı Türk Bayrağı’mızın indirilmesi olayını kınadı. Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bayrağımızın indirilmesi milletimize yapılan saygısızlık ve akıl almaz büyük bir küstahlıktır" denildi.
Uzunalioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyetimizin en önemli egemenlik simgesi bayrağımızın askeri birliğimizin içindeki gönderden indirilmesi terör örgütünün bu cesareti nerden aldığını ve bunu hangi destekle yapabildiğini bizlere düşündürmektedir.
Yaklaşık 10 gündür iki şehir arasında yol kesip kimlik kontrolü yapılmasını önleyemeyen, kendi semalarından bayrağının indirilmesini engelleyemeyen; halkın demokratik protestolarına biber gazlarıyla, tomalarla ve binlerce polisle çok sert biçimde müdahale edenlerin, tüm bu olanlara seyirci kalan sorumluların bunda payı büyüktür. 
Bayrak bir devletin, ulusun egemenliğinin, bağımsızlığının, bölünmez bütünlüğünün, birliğinin, saygınlığı ve onurunun göstergesi ve sembolüdür. Bayrak bir ülkenin tarihidir.
Bu ülkenin genleri ile oynayanlara ve ülkemizi bölme planları yapanlara asla fırsat vermeyeceğiz.Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarını taşıyan al bayrağımız bu vatanın semalarında ilelebet dalganacaktır.Bilinmelidirki bayrağımız bizim yüreğimizde dalganıyor ve yüreğimizden bayrağımızı söküp atamazsanız.
Giresun Barosu olarak yurttaşlarımızı Cumhuriyetimize ,birliğimize, hukuk devletimize ve bayrağımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz". 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir