Giresun

GGD’YE İLK ZİYARET CAN’DAN

AK Parti Giresun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Can, Giresun Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Can, burada yaptığı açıklamada,  “Kimin hakkı ise layığı kimse o kazansın. Bu kente kim hizmet edecekse, kim bu kente faydalı olacaksa rabbim onun önünü açık etsin. İlla ben olayım diye bir hırs içinde değilim. Mevlam kabul ederde bu memlekete, bu insanlara hizmet edebilirsem kendimi mutlu kabul ederim. Bu işe de bunun için soyundum” dedi

Dernek Başkanı Bekir Bayram ve gazetecilerle bir araya gelen Can, başkan olması halinde belediyeyi adalet ve dürüstlük, şeffaflık ve istişare ile yöneteceğini söyledi.

DSC_0490

Giresun’un belediye hizmetleri açısından 40 yıldan bu yana biriken sorunları olduğunu belirten Yılmaz Can, şunları söyledi: “Bu kent hak ettiği yerde değil. İmar planında yapılan değişikliklerle kent yaşanır olmaktan çıkmış. Kayırmalar olmuş, güç odakları devreye girip imarı düzenlemiş. Cazibesi olmayan bir kent haline gelmiş.  Otopark, yeşil alan, park ve yerleşim alanı yok. Bu sorunları 90 trilyon bütçe ile çözmek mümkün değil. Bu parayla sadece kısmi hizmetler yapılabilir. Asıl çözüm kentsel dönüşümde. Bu kenti yeniden planlayıp yaşanır hale getirmek lazım”

Giresun, turizm ve eğitimle kalkınır “diyen Can, bu konuda çalışmaları ve projeleri olduğunu söyledi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir