Ulusal

FEYZİOĞLU KARADENİZ BÖLGESİ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

Feyzioğlu: Ülkemizin menfaatlerini düşünerek sorunları çözeceğiz
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, yargının sorunlarına ilişkin çözüm sürecinde avukatların dışlanmasının gerçekçi olmayacağını belirterek, “Amacımız bu sorunları ülkemizin üstün menfaatini gözeterek çözmektir. Ben çözümlerin olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Feyzioğlu, Zonguldak’ta düzenlenen 16. Karadeniz Baro Başkanları toplantısına katılmadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yargının sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yapan Feyzioğlu, müştereklerde buluştuktan sonra çözümlere ulaşacaklarını söyledi. Feyzioğlu, “Karadeniz’de bu birlikteliği fazlasıyla yakaladığımız için ve Türkiye’ye gerçekten Karadeniz’den bir ışık saçabildiğimiz için ben son derece mutluyum” dedi. Ankara’da Adalet Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Adalet Bakanı, Anayasa, Danıştay ve Yargıtay başkanları ile YÖK Başkanı’nın katılımıyla düzenlenen toplantıya Türkiye Barolar Birliği adına katıldığını hatırlatan Feyzioğlu, yargıya ilişkin önemli gelişmeler yaşadıklarını ve yaşamaya devam ettiklerini söyledi. Bu büyük zirvede yargı reformunun konuşulduğunu kaydeden Feyzioğlu, “Genellikle konuşur konuşur dağılırız. Bir sonuçta almayız ama bu sefer öyle değil. Bir sonuca doğru kararlı adımlarla hep birlikte ilerlediğimizi görüyorum. Bundan mutluyum ve bu vesileyle de sizin aracılığınızla bir kez daha bu konuda lokomotif görevi yapan Sayın Adalet Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi. Yargı zirvesi akabinde Meclis’teki tüm hukukçu milletvekillerinin bir araya geldiği ve TBB tarihinde ilk kez gerçekleşen bir çalışma ve kaynaşma yemeği düzenlediklerini kaydeden Feyzioğlu, “Bu toplantıya da Sayın Adalet Bakanı geldiler. TBMM Başkan Vekili, TBMM İçişleri, Adalet ve Anayasa Komisyonu Başkanları ile tüm siyasi parti temsilcileri de bu toplantıya katıldılar. Bu yemekte de bir dost ortamında sorunlar konuşuldu. Amacımız bu sorunları ülkemizin üstün menfaatini gözeterek çözmektir. Ben çözümlerin olacağına inanıyorum” diye konuştu. Feyzioğlu, şöyle devam etti:
“Avukatları dışlayan hiçbir çözüm biliniz ki değerli basın mensupları gerçekçi değildir. Çünkü avukatı dışlayan her çözüm, devletin hizmetle yükümlü olduğu vatandaşı dışlayan çözümdür. Bunu unutmayalım. Biz vatandaşın temsilcisiyiz. Bizim dışlandığımız her yerde vatandaş dışlanmıştır. Şu anda iyi bir süreci el birliğiyle yürütüyoruz. Dolayısıyla herkes için iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir