GiresunManşet Üstü

EĞRİBEL TÜNELİ’NDE IŞIK GÖRÜNMÜYOR

Her bütçe görüşmesi yapılırken Ulaştırma Bakanına Eğribel tüneli ve Ordu- Giresun Havaalanı projesini mutlaka soran CHP Giresun Milletvekilleri bu geleneği bozmadı. Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri devam ederken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a Eğribel Tüneli ve Ordu- Giresun Havaalanı çalışmalarında gelinen aşamayı bir kez daha sordu. Bakan'a “2007 yılından bu yana aynı şeyler söylenmekte” diyen Karaahmetoğlu, “bu bütçe görüşmelerinde soruma ne cevap vereceğinizi gerçekten merak ediyorum” dedi.

Bakan Yıldırım, verdiği cevapta, Eğribel Tüneli Projesi’nin tamamlandığını, 2014 yılı yatırım programına alınması için teklifte bulunulduğunu söyledi.

ULAŞTIRMA BAKANI: EĞRİBEL TÜNELİ YATIRIM PROGRAMINA ALINIRSA, 2014’DE İHALE EDİLECEK

Karaahmetoğlu, Bakan Yıldırım’a şu soruyu yöneltti: “Sayın Bakan, Giresun'un güney ilçeleri ile komşu illerine ulaşımını kolaylaştıracak Eğribel Tüneli konusunda 14 Aralık 2011 tarihinde yönelttiğim soruma 14 Şubat 2012 tarihinde verdiğiniz yazılı cevapta "Proje çalışmalarının 5 Temmuz 2012'de tamamlanması planlanmaktadır." açıklamasında bulundunuz. Bu tarihten beş ay sonra 13 Aralık 2012'de, bütçe görüşmelerinde ise hâlâ proje çalışmalarının devam etmekte olduğunu, soruma sözlü cevap olarak verdiniz.

2007 yılından bu yana aynı şeyler söylenmekte, ortada somut bir şey bulunmamaktadır. Bu bütçe görüşmelerinde soruma ne cevap vereceğinizi gerçekten merak ediyorum.

Ayrıca, Ordu-Giresun Havalimanı söz verildiği tarihte ulaşıma açılacak mı? “

Bakan Yıldırın ise verdiği cevapta; Eğribel Tüneli Projesi tamamlandığını söyledi. Yıldırım, “ Doğru, Eğribel Projesi daha önce tamamlanacaktı, ancak güzergâh değişiklikleri olduğu için proje tekrar revize edildi, o yüzden uzun sürdü, ama şu anda tamamlandı. Yapımı için teklifte bulunduk, Kalkınma Bakanlığı’na yatırım programına alınma teklifi yapıldı, eğer 2014 yatırım programına dâhil edilebilirse ek program olarak, ihalesine de 2014'te çıkacağız, hedefimiz bu” diye konuştu. 

Bakan, konuşmasında ayrıca, “Ordu-Giresun Havalimanı devam ediyor.  Biliyorsunuz, Türkiye'de ilk defa denizin üzerine bir havalimanı yapıyoruz. Yani Ordu-Giresun Havalimanında bir sıkıntı yok” bilgisini verdi… 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir