GiresunGÜNCEL HABERLER

DURSUN ÇİÇEK: AKP’Yİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Giresun’da 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında mağdur olan kişilerle görüşmek üzere Giresun’a geldi. Muğla Milletvekili Nurettin Demir’le birlikte CHP il binasında bir basın toplantısı düzenleyen Çiçek, “Ordu yerle bir edildi. İki örgütlü güçten geriye sadece CHP kaldı. Hep birlikte cumhuriyetin kazanımlarını korumak için mücadele ediyoruz. Bu cumhuriyetin ordusu yargısı, istihbarat örgütü hepsi yerlerde sürünüyor. Güven vermiyor. 7 Hazirandaki gibi bu karanlık iktidarı sandığa gömeceğiz” dedi.  
AKP'den yaptıklarının hesabını soracaklarını söyleyen Çiçek, "saraydan Silivriye, Sincan'a, Hasdal'a gidecekler. Hapishane psikolojileri var. Onun vermeyecekleri, yapmayacakları şey yok. Dertleri millet değil"diye konuştu. 


????????????????????????????????????
Basın toplantısına KHK’lar ve FETÖ soruşturmaları nedeniyle haksız yere görevden alınanlar ve cezaevlerinde bulunan bazı tutuklu yakınları da katıldı.  

“ONLARIN YAPTIKLARININ HESABINI SORACAK TEK GÜÇ CHP’DİR”

İl Başkanı Necati, Tığlı’nın sunuş konuşmasından sonra kalabalık bir partili guruba seslenen Çiçek konuşmasında, şunları söyledi: “Milli orduya, milli yargıya sahip çıkacağız. Bu FETÖ’nün bu kurumlardan temizlenmesine sonuna kadar destek vereceğiz ve bu sonucu hazırlayan AKP iktidarını sandığa gömeceğiz. AKP’nin suça bulaştığı için bu örgütle mücadele edemiyor. Türkiye’yi yönetemiyor. Emperyalizmin hizmetinde. Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı olduğunu, kumpas davalarının savcısı olduğunu, o davaları kotaran Zekeriya Öz’lere sonuna kadar destek verdiğini, mecliste yasaları değiştirerek Mustafa Kemal’in askerlerini bu hakim savcı kılıklı militanlara teslim ettiğini, IŞİD’e yardım ve yataklık yaptığını, çözüm süreci adı altında PKK’yı büyütüp beslediğini, 2002’de 6 olan şehit sayısı bugün günde 18’e çıktığını bütün herkes biliyor. Hukukta, bütün dünyada biliyor ama işlem yapamıyorlar. Çünkü yargının o gücü yok. 15 Temmuz sonrasında iktidarı yaptıkları nedeniyle yargılayacak güç yok. Savcılar, hakimler, Onları iktidardan düşürün, sandığa gömün, cumhuriyet adına hesap sormak bizim görevimiz olsun diyorlar. Bunu yapacak tek örgütlü güç CHP’dir."

“YEREL SEÇİM VAR”

Dursun Çiçek önümüzdeki yıl yerel seçim olacağını savunarak, CHP’lilerden birlik ve beraberlik içinde olmalarını istedi. Çiçek,”Önümüzde erken veya normal seçimler var. Normal olursa 2019’da üç seçim yapılacak. Ama öyle anlaşılıyor kş bu iktidar, yerel yönetimlerdeki FETÖ’cüleri ayıklamak için bir erken yerel seçim planlıyor. 1 yıl içinde sandık önümüze gelecek. Bunu engelleyemeyiz, çünkü TBMM’de sayısal çoğunlukları var. Seçimlere karşı çıkmayız. Seçimlere hazırız. Önce yerelde, sonra Türkiye genelinde iktidar olacağız. Bu karanlık iktidardan Türkiye Cumhuriyetinin kurtaracağız” dedi.

“AKP’NİN HER TARAFI FETÖ’CÜ DOLU”

AKP içinde Fetullah Gülen Cemaatine mensup kişiler olduğuna dikkat çeken Çiçek ”Bizde FETÖ’cü olmaz. Sızan varsa verirler delillerini kapını önüne koyarız.  Çünkü CHP, insan haklarını, çağdaş değerleri savunan sosyal demokrat bir parti. Bu partide bir imama biat eden onun pisliklerine boyun eğen biri olabilir mi? Onun için CHP’de değil, kendi içlerinde aşağıdan yukarıya her taraflarnda FETÖ’cü dolu. Parti bölünür iktidardan düşeriz diye üzerine gitmiyorlar. İktidardan düşmek bunlar için en tehlikeli son. Yargı var, hesap var. Saraydan ya Silivri’ye, ya da Sincan’a gidecekler. Suç ortaklarının yanına gidecekler.
Bu iktidarda hapishane psikolojisi var. Oraya girmemek için vermeyeceği, yapmayacağı bir şey yok. Kendisi ve ailesinin dışında milleti düşündüğü yok” ifadesini kullandı.
Çiçek daha sonra mağdurlarla özel bir görüşme yaparak onların şikayetlerini dinledi. ???????????????????????????????????? 

Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Nurettin Demir, il başkanlığı ve Giresun Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra Giresun’dan ayrıldılar. chp

14657425_10154613129347760_8932718069592330219_n

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir