Giresun

CHP MİLLETVEKİLİ BEKTAŞOĞLU ÖĞRETMENLERİ KUTLADI

24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamak için yazılı bir açıklama yapan CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,  “Öğretmenlik en kutsal mesleklerden birisidir. Ancak ne yazık ki; ülkemizin öğretmenlerine bu kutsaliyetlerine uygun davranılmamaktadır. Ulusumuzun çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, yurttaşlarımızın bilgi, kültür,gelenek ve göreneklerle  donanımsını sağlayan değerli öğretmenlerimiz hakettikleri konumda değildir”dedi.

13 yıldır süren AKP iktidarının eğitimin sorunlarını çözemediğini, hatta katmerleştirdiğini söyleyen Bektaşoğlu, “Sayın Başbakanı ve bakanı bu günlerde nutuk atmaya değil,Tùrk Milli Eğitimi'ne sahip çıkmaya çağırıyorum”ifadesini kullandı.

CHP Milletvekilinin açıklaması şöyle: “Çünkü AKP eğitimi rant kapısı olarak görüyor.Dolayısıyla sorunlu eğitim hep sürecektir.Òzellikle ihtiyaç olduğu halde atanmayı bekleyen.  yüzbinlerce öğretmen. AKP`nin kamburudur.Doğu ve Gùneydoğu'da onlarca ilde öğretmenlerimiz can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle görev yerlerine gidememektedirler.

Bu vesileyle bütün òğretmenlerimizin ellerinden òpüyor, ebediyete intikal etmiş başta Başögretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,Cumhuriyetimizin aydınlığìnı meşaleştirip anadoluya yayan Köy Enstitülü öğretmenleri, bütün öğretmenlerimizi,saygı rahmet ve minnetle anıyorum.Ruhları şadolsun”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir