GiresunManşet ÜstüSiyaset

CHP MİLDA SATIŞININ ÜSTÜNE GİDİYOR

CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim, düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti İl Başkanı Hasan Aydın’ın açıklamalarının yetersiz olduğunu savundu. Karaibrahim, SEKA’nın MİLDA’ya satışı ve geri alınması sürecini değerlendirerek, “35 milyon lira borcu var deniliyor, 68 milyon liraya satılıyor. Biz aradaki farkın kime verildiğini soruyoruz. Aradaki para nereye gitti, verilen paranın kaynağı ne, nereden alındı, ne kadarı verildi. Hurda satışından elde edilen para kime kaldı. Bunları kimse bilmiyor. Biz TOKİ'ye peşkeş çekildi demiyoruz, TOKİ bu satışta kullanıldı” dedi.

CHP İl Başkanı Karaibrahim, Özel İdare’ye ait Tirebolu Konkasör Tesisi’nin özelleştirme ihalesine de değindi.

Kendisinin bir müteahhit tarafından telefonla arandığını söyleyen CHP il başkanı, “şartnameyi herkese vermemişler, sabah 09:00’da ihale yapmışlar. Bir müteahhit bana ihaleye giremediğini söyledi” diye konuştu.
Karaibrahim, AK Parti İl Başkanı Aydın’ın ‘Özel İdare ile ilgili sorulara benim muhatap değilim’ sözlerini eleştirerek, “kendisi il genel meclisindeki partililerin gurup başkanıdır. Herşeyi biliyor. Harcamaları, ihaleleri…Hazırlıksız olduğu için topu taca atıyor. Kendisine ve partisine zarar vereceği için özel idareyle ilgili konuşmuyor. Gelsin Giresun’un sorunları medyanın huzurunda tartışalım” çağrısı yaptı.

DSC_8284VALİ KARAHAN’A MÜLTECİ SORUSU

Eşref Karaibrahim, Giresun Valisi Hasan Karahan’a da ilimizdeki iskana tabi tutulan mültecilerin durumlarını da sordu. Karaibrahim Vali’ye “bunlar bulundukları mahallelerde huzursuzluk çıkarıyorlarmış, dolmuşlara para vermiyorlarmı. Sayıları ne, nerelerde kalıyorlar. Ne tür sıkıntılar yaratıyorlar. Niye Rize ve Trabzon’da değil de buradalar; bunları Sayın Valinin açıklamasını bekliyoruz” çağrısı yaptı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir