Giresun

CHP KERİM AKSU YENİLGİSİNDEN İKİ AY SONRA SES VERDİ

Kerim Aksu’nun yaşattığı seçim yenilgisinin ardından suskunluğa bürünen ve il başkanı, yönetimi kayıplara karışan CHP yeniden sahaya dönüyor. Bugüne kadar değerlendirme toplantısının dahi yapılmadığı, yerel ve genel siyaset gündemine ilişkin tek bir etkinlik düzenlenmeyen ve  ‘kepenk kapattılar’ yorumlarına neden olan CHP’den nihayet ses çıktı. 2 ay sonra ilk açıklama Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker’den geldi.

Türker, düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yaptığı ilk icraatları eleştirerek,”biz belediyeciliğin kitabını yazdık diyen Sayın Şenlikoğlu, iki aylık belediye başkanlığı döneminizde yazdığınız o kitabı tersten mi okuyorsunuz?” diye sordu.
Belediyedeki görev değişikliklerini eleştiren Hakan Türker, Başkan Şenlikoğlu’nun ’emeğe saygı duyacağız’ sözlerini hatırlatarak “Kendi görüşünüze yakın olmadığını düşündüğünüz insanları yıllardır emek verdiği birimlerden alarak, daha önce hiç tecrübesi olmadığı birimlerde, kadrolarının dışında hukuksuzca çalışmaya zorlayarak, hatta buralarda uyum sağlarsa tekrar yerini değiştirerek görevlendirmek sizin kitabınızda hangi sayfada yazıyor?”dedi.

ŞENLİKOĞLU’NA OSMAN AĞA’YA İTİBAR ÇAĞRISI

“Verdiğiniz her bir sözün takipçisiyiz. Verdiğiniz her bir sözü tutun, kimseyi ayrıştırmayın, kimseyi ötekileştirmeyin” diye konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, şöyle konuştu: “Sayın Şenlikoğlu’nun sosyal belediyecilik alanında farkını gösterdiğini ifade ederek bizim dönemimizde zaten yapılmakta olan hizmetleri kendi yapmaya başlamış gibi göstermesi de merak konusudur.

Ayrıca; Sayın Şenlikoğlu’nun sözde Pontus paneli ve Osman Ağa’yı hedef alan belgeselin Ankara Valiliği tarafından, girişimlerince yasaklanması ve ‘Topal Osman Ağa bu vatanın düşman işgalinden kurtulması için mücadeleler vermiş bir Halk kahramanıdır’ sözünü de üyesi olduğu iktidar partisi milletvekilleri aracılığıyla, ya da itibarın halk kahramanı ve milli mücadele kahramanı Topal Osman Ağa’ya verilmesi adına TBMM’de sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini hatırlatırız”.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir