GiresunSiyaset

CHP İL BAŞKANI TIĞLI:FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI DA YARGILANSIN

Başkan Tığlı yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemiz zaten hiç olmadığı kadar kötü yönetiliyordu. Şimdi OHAL’den kaynaklı daha da kötüye gidiyor. Seçilmişlerin ve gazetecilerin tutuklanıyor olması vahim bir gelişme. Tüm zamanlarda demokrasiyi savunan bizler asla tek adam yönetimini kabul etmiyoruz, bunun için bütün çabamızla mücadele edeceğiz” dedi. CHP İl Başkanı Necati Tığlı açıklamasında şunları dile getirdi: 

“Ülkemiz yıllardır PKK terörü ile mücadele ediyor. Sonra IŞİD sahneye çıktı. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ile de FETÖ terör örgütüyle mücadele edilmeye başladı. Bugün ülkemizi yöneten iktidarın mensupları ‘birlikte yürüdükleri, her istediklerini verdikleri’ FETÖ terör örgütünü başımıza bela ettiler. Ve binlerce insan da bu yönde haklı/haksız mağduriyet yaşadı, yaşamaya da devam ediyor. Ayrıca seçilmiş siyasetçilerin ve gerçekleri dile getiren gazetecilerin yaka paça gözaltına alınıp, 5 gün avukatlarıyla görüştürülmeyip, sonra da tutuklanmaları vahim gelişmeler. Topluma bir korku salınmış durumda. 

“FETÖ’DEN DAVALIK SAVCI CUMHURİYETİ FETÖCÜ İLAN EDİYOR” 

Hukuk askıda, özgürlükler askıda, adalet askıda. Baskı kol geziyor. Cezaevleri dolup taşıyor. Basına yönelik baskılar da had safhada. En son Türkiye’nin en önemli muhalif, dünyaca saygın gazetesi Cumhuriyet gazetesine operasyon yapıldı. Yazarları cezaevine atıldı. Emri veren Savcı ise FETÖ’den davalık. İnsanın aklı almıyor. Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere basına yönelik baskılar hem içeride, hem dışarıda ülkemizin itibarını sarsmış durumda. Demokrasiye de büyük darbe vurulmuş durumda. 

“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI DA YARGILANSIN”

Basına yönelik baskıların son bulmasını, aydınların zindanlardan çıkarılmasını, işine son verilen, meslekten men edilen kamu çalışanları konusunda haklı ile haksızın iyi ayırt edilerek adaletli muamele yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca bir an önce FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının da adalet önüne çıkarılmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını istiyoruz. Adalet ancak böyle tecelli edecektir. Yoksa vicdanlar yaralı kalır. 

“TÜRKİYE CHP İKTİDARINDA NORMALLEŞECEK”

Başkan Tığlı, Türkiye’nin CHP iktidarında normalleşeceğini, adaletin ve hukukun CHP iktidarında tecelli edeceğini vurgulayarak açıklamasını şöyle sonlandırdı: 

“CHP bu ülkenin aydınlık ve demokrat yüzüdür. Ülke halkının ihtiyaçlarına en doğru şekilde cevap verecek, insanca bir yaşamı inşa edecek partisidir. Ülkemizin bir an önce normalleşmesi gerek, bunun için Meclisimizin daha aktif çalışması gerek. Tek adamlık sistemine, diktatörlüğe bizden yana geçit yok. Biz demokrasiden ve insan hak ve özgürlüklerinden yana mücadelemizi yılmadan, usanmadan, yorulmadan sürdüreceğiz.”

 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir