GiresunSiyaset

CHP GİRESUN’DA DELEGELERİNİ SEÇİYOR

CHP örgütleri yeniden sandık hazırlığında. Genel Merkezden gönderilen seçim takvimine göre; 8 Kasım itibariyle tüm Türkiye’de önce mahallelerde delegelerin seçimiyle kurultay sürecinin ilk oyları atılacak.

Giresun’da delege seçimleri 9 Kasım’da parti binasında başlayacak. Aynı gün Kale, Aydınlar, Hacı Miktat Hacı Hüseyin, Samanlıkkıranı ve Teyyaredüzü mahallelerinde üyelere sandık başına giderek mahallelerinin delegelerini seçecekler. Merkezde son mahalle delege seçimleri 16 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek.
Ardından 14 Aralık 2019 – 27 Şubat 2019 tarihleri arasında ise ilçe kongreleri yapılacak. Daha sonra ise 2 Ocak 2020 – 3 Mart 2020 tarihleri arasında il kongreleri yapılacak.

Kongrelerde bütün gurupların, örgütlenmeyi, partide birleşme ve bütünleşmeyi sağlayamayan, seçimlerde başarısız olmuş,  partiye zarar veren, toplumda saygınlığı olmayan isimlerin ve onların desteklediği kişilerin tekrar seçilmemesi için ortak hareket etme ve hazırlığında oldukları görülüyor.

31 Mart’ta Kerim Aksu’nun adaylığında seçimin kaybedildiği Giresun’da, seçimlerin genel merkez tarafından da yakından izlendiği ve bundan sonra aynı sonucun elde edilmemesi için uyarılarda bulunulduğu ifade ediliyor.

Öte yandan CHP’de 37. Olağan Kurultayı’nın ise 2020’nin nisan ayı içerisinde yapılacağı konuşuluyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir