GiresunManşet Üstü

CAN’IN PROJESİ;“İSLAM BELEDİYECİLİĞİ”…

Ak  Parti Giresun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Can, seçilmesi halinde uygulayacağı belediyecilik modelini açıkladı: İslam Belediyeciliği…Ancak can projenin ayrıntıları konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.              

Yılmaz Can, bu açıklamayı GİŞHAD ve MEMUR-SEN’i ziyareti  sırasında yaptı.                                

Giresun’un hak ettiği hizmetleri alamamasından yakınan Can, “Bu kent hakkettiği yerde değil. Diğer kentlerle kıyasladığımız zaman şehrimizin durumu ortadır. Giresun şehri belediye hizmetleri bakımından çok kötü durumda” dedi.

İSLAM BELEDİYECİLİĞİNİ AÇIKLAYACAĞIZ…

Can, şunları söyledi: “Ak parti ile tüm Türkiye dönüşüyor, gelişiyor. Biz ak parti iktidarı ile bu değişimi ve dönüşümü Giresun’a taşıyacağız. Bize göre iktidarın gücü olmadan bu şehrin sorunlarını çözmek mümkün değil. Kentsel dönüşüm hamlelerini mutlaka Giresun’umuza kazandırmamız gerekiyor. Bu olmadan belediye bütçesi ile kendi borcunuzu dahi ödeyemezsiniz. Şahsımın İslam şehirciliği alanında tezim, makalelerim ve birçok yazılarım var. Bu konuda projelerimizi ve fikirlerimizi ileriki zamanlarda açıklayacağız. Ama burada iktidarın gücü kesinlikle bizimle olacak ”

Giresun’un sokaklarının labirent gibi olduğunu belirterek imar sorununa dikkat çeken Can, “ 100 bin nüfuslu kentte trafik sıkıntısı hat safhada. 9500 yeni aracın girdiği bu şehirde ,üzülerek söylemek istiyorum ki 5 yıl sonra yayaların bile gezemeyeceği bir Giresun olacak” diye konuştu.

Yılmaz Can, şunları söyledi: “Bu gün tüm Türkiye kalkınırken, bütün şehirler gelişirken maalesef bizim Giresun’da son 20 yılda yeni bir sokak ya da cadde yapılmadı. Sadece var olan caddeler onarılıp makyaj yapıldı.

Bizim burada yapacağımız merkezi iktidarın gücünü şehrimize yansıtmak. Biz belediye başkanını orkestra şefi olarak nitelendiriyoruz. Tamamen ekip olarak kolektif çalışmak, Hepimizin taşın altına elimizi koymamız gerekir.

Yine üzülerek söylemek istiyorum şehir olarak bir bütün halinde olamıyoruz. Kentimize gelen spor salonu yapımı için ödenek yer tahsil edilemediği için geri gidiyor. Yine söylüyorum, bu kentin sorunları belediyenin bütçesi ile olacak iş değil. Burada iktidar belediye birliği ve bütünleşmesi gerekmektedir”

Yılmaz Can’ın STK ziyaretlerine; AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın’ın yanı sıra , İl Yönetim Kurulu Üyeleri,  İbrahim Usta, Mustafa Karabıçak, Ünal Şaki,  İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Hafızoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Apaydın ve eski  Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta  ve  Ak Parti Belediye Başkan aday adaylarından Özgür Okusal ve Hasan Yücel Sarıkaya,  Halil Topatan ,  Ahmet Şahin de katıldı. 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir