GiresunManşet Üstü

CANİKLİ’NİN KAYBETME BAHANELERİ

AKP, ilçelerdeki başarısına sevinemedi. Merkez belediyesi seçimlerini kabetmenin getirdiği mutsuzluk,Nurettin Canikli ve arkadaşlarının yüzlerinden okunuyor.

Bir basın toplantısı düzenleyerek değerlendirmelerde bulunan Canikli, “merkezi kaybetmedik, alamadık. Canla başla çalıştık ama olmadı” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

DSC_5070

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, seçimlerde partilerinin oylarını artırdığını ve başarılı olduğunu iddia ederek, Kılıçdaroğlu'nu ve Bahçeli'yi istifaya davet etti.

Canikli, parti binasında adayları Yılmaz Can ve Giresun milletvekilleri Adem Tatlı, Mehmet Geldi ve il ilçe yöneticilere ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, alınan sonuçlara göre muhalefetin bütün ittifak ve karalama kampanyalarına rağmen büyük bir hezimet yaşadığını iddia etti.

DSC_5083"AMACIMIZ GİRESUN BELEDİYESİNİ ALMAKTI, AMA OLMADI" 

Giresun'da yaşanan yerel seçimlerlede ilgili değerlendirmelerde bulunan Canikli, Kerim Aksu’yu ve kazanan başkanları kutladı ve “Giresun halkının takdirlerine saygı duyuyoruz. 5 yıl daha CHP tarafından yönetilmesini istediler. Ancak seçim dönemindeki yönetimle ilgili kaygılarımız devam ediyor” dedi.  

 “Canla başla çalıştık. Ancak olmadı. Arzumuz Giresun Belediyesi’ni de almaktı” diyen Canikli,  Giresun merkezde seçime 3 hafta kala çalışmalara başladıklarını belirterek, “Zaman yoktui, belediyenin kötü yönetildiği algısını değiştiremedik" 

Canikli,”Merkezi kaybetmedik, alamadık. Zaten burada başka partinin adayı başkandı. Ama bu seçimde oy oranımız arttı. 2009 seçimlerinde belediye oyumuz yüzde 34 iken, bu seçimde yüzde 40’a yükselttik. CHP’nin oyu ise aynı kaldı. Makas iyice daraldı. Bu bir başarıdır “ diye konuştu.

MHP’nin seçimde CHP’yi desteklediğini söyleyen Nurettin Canikli, MHP’nin 6 bin 400 oy aldığına işaret ederek,”Bu onların gerçek oy oranı değil. 9-10 bin civarında oy oranı bekliyorduk. MHP gerçek oyunu alsa öne geçerdik” ifadesini kullandı.
 Canikli,  şöyle konuştu: “”2009 seçimlerinde 15 ilçenin 10'unu kazanmıştık. Bu seçimlerde ise 13 ilçe belediyesi AK Partili oldu. Bu kazandığımız beldelerden daha önce Ak Parti'den olan Piraziz ve Doğankent'i kaybettik. Bunun yanı sıra ise daha önce Ak Parti'den olmayan 5 belediye kazanmış olduk.  Giresun Merkezde ise oyumuzu 2009 yılına göre 5-6 puan artırmamıza rağmen kazanmamıza yetmemiştir. İl Genel Meclisi'nde ise yüzde 41 olan oy oranımız yüzde 51'e çıktı”

"CAN BENİM DEĞİL AK PARTİNİN ADAYI. MHP SEÇİMDE CHP'Yİ DESTEKLEDİ"

Canikli, toplantıda “Yılmaz Can doğru bir aday mıydı, siz kefil oldunuz ama kaybetti. Bu sizin yenilginiz değil mi, faturası kimin “sorusuna ise “Ben sadece hocamıza değil, bütün adaylara kefil oldum. Herkes gibi belirlenme sürecinde ben de O’nu istedim, ama özel bir çabam olmadı. Seçim sonuçlarını kendi aramızda değerlendireceğiz” şeklinde cevap verdi.

MHP’nin seçimde CHP’yi desteklediği iddiasını ortaya atan Canikli, "MHP’nin 6 bin 400 oyu var. Bu onların gerçek oy oranı değil. 9-10 bin civarında oy oranı bekliyorduk. MHP gerçek oyunu alsa öne geçerdik. Bu MHP'lilerin bir çok ilde olduğu gibi CHP'yi destekediğini gösteriyıor" dedi.

 
Etiketler

Bir yorum

  1. bence kayıp etmediler butun belediyeleri neredeyse aldılar ıl genel meclısınde 28 sandalyeyede sahip oldular chp sadece 4 sandalye alabildi böylelikle ak partinin başarılı olduğu iller arasına girdi Giresun ak parti istemeden Giresun belediyesi birsey yapa bilirmi bir karar geçire bilirmi hayır o zaman kim başarılı burda…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir