Siyaset

CANİKLİ TRABZON MİLLETVEKİLİ Mİ?


 

CHP MİLLETVEKİLİ SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU, AK PARTİLİ CANİKLİ'Yİ DEMİRYOLUNUN TİREBOLU'DAN GEÇMEMESİNDEN SORUMLU TUTTU



Partisinin İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyen CHP Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu,, "Mısır'da demokrasiyi savunanlar Gezi Parkı olaylarında şiddet uyguladılar" dedi.



“Gezi Parkı olayları ahlaksız bir senaryo “diyen ve CHP milletvekillerinin de bu senaryonun içinde görev aldığını söyleyen AK Parti Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli’ye tepki gösteren Karaahmetoğlu,  “ Bu çirkin, yakışık almayan sözleri Canikli’nin kendisine iade ediyorum. CHP nerde toplumsal bir sorun varsa CHP milletvekilleri orda görev yapmaya devam edeceklerdir. Gezi Parkı siyasi olmayan bir halk hareketidir. Bir dönüm noktasıdır. Biz CHP olarak bu hareketi yönlendirmedik. CHP ve başka siyasi bir partinin bu olayla hiçbir alakası yoktur. 10 yıllık iktidar da siz halkın yaşam biçimine, özgürlüğüne karışırsanız, siz dindar ve kindar bir nesil yaratmaya çalışırsanız bu önünüze Gezi Olayları olarak çıkacaktır” dedi.

“AKP demokrasiyi araç olarak görüyor ülkede Tayyip Faşizmi var, faşizme karşı mücadele ediyoruz.” diye Başbakan Erdoğan’a suçlamalarda bulunan Karaahmetoğlu ”Mısır’da halkın onların gözüyle, hak aradığı, demokratik özgürlük içinde yaptığı mücadeleyi sahiplenenler Türkiye’de Gezi Olayları'nda halkın demokratik taleplerini görmezden gelmelerini, şiddet kullanmalarını, 6 yurttaşımızın yaşamını yitirmesini, 12 yurttaşımızın gözünü kaybetmesini, halkın TOMA'larla karşı karşıya kalmasını, tutuklanmasını ve cezaevine tıkılmasını sağlayanlar Mısır'daki demokrasi hareketini 'biz demokrasiye sahip çıkıyoruz' diye bir tavır geliştirmeleri söz konusu değildir. Samimiyetsizleri burada ortaya çıkıyor. Eğer siz yurttaş bilinci almamışsanız, eğer siz yurttaş olamamışsanız, siz feodal kültürden arınmamışsanız sizden demokrat olmaz” diye konuştu.

"CANİKLİ GİRESUN HALKINI KANDIRIYOR"

DSC_5329

Demiryolu projesi konusunda AK Partili Canikli’nin Giresun halkını kandırdığını söyleyen Kararahmetoğlu,şöyle konuştu: ”Sayın Canikli Giresun halkına yalan konuşmuştur. Tirebolu’dan geçmesi düşünülen demiryolu projesinde Harşit çayı bölgesinin heyelanlı bölge olduğu için gerçekleşmediğini söylemiştir. Ama bilirkişiler oranın tam bir demiryolu olacak yer olduğunu söylemişlerdir. Sayın Canikli nerenin vekili. Trabzon lobisinin dediğini yaptı. Trabzon lobisine boyun eğmiştir. Demiryolu Projesi'nde Canikli sayesinde istediğini almıştır. Trabzonlular Canikli gibi ilinin haklarını savunmayan bir vekilimiz olduğu için şükrediyorlar.” ifadelerini kullandı.



Basın toplantısına CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim ve parti yöneticileri de katıldı.

Bir yorum

  1. Sayın vekilim, birazda ilimizin gündemin değinsen olmaz mı? Sen bu ilin vekili değil misin? Genel siyaseti Ankara’da yaparsın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir