Eğitim

CANİKLİ NE DEMEK İSTEDİ?

"GELECEĞİN OKULLARI" İMAM HATİPLERSE, LİSELERİ KAPATMAK MI LAZIM? SADECE İMAM HATİPLER DE Mİ MANEVİ DEĞERLERE UYGUN EĞİTİM VERİLİYOR?…

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, imam hatip leri"Önümüzdeki yıllarda bu okullar, Türkiye'nin en parlak, en başarılı okulları olacaktır inşallah" diye övdü. 

Ak Parti Gurup Başkan Vekili Nurettin  Canikli, Çamoluk ilçesinde düzenlenen 22. Çamoluk Bal Festivali'nde ailelere ‘çocuklarınızı imam hatip okullarına verin” çağrısı yaptı.

Bu okulları ‘manevi değerleri oluşturan okullar diye nitelendiren Canikli,  şunları söyledi: “Manevi değerlerimizi çocuklarımıza en iyi şekilde vermek için altyapılarımızı oluşturmamız gerekiyor. Bunun hepimizin bir görevi olduğunu düşünüyorum. Bu imkanlar şuan da sağlanmış durumda. Nasıl sağlandı? 15 yıllık bir aradan sonra vatandaşlarımızın önüne çocuklarımızı istedikleri okula gönderme imkanı sağladık. Kamuoyunda 4+4+4 bilinen kanun değişikliğiyle. Bu değişiklikle imam hatip ortaokulları açıldı, önlerindeki üniversiteye giriş engeli kaldırıldı. Önümüzdeki, yıllarda bu okullar Türkiye’nin en parlak, en başarılı okulları olacaklardır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi”

Canikli, " Benim bir tavsiyem  bir beklentimiz var çocuklarımızı bu güzide değerlerimizi aktarabileceğimiz bu okullara kayıt yaptırmanız bunu bekliyoruz. İnşallah bu değişim ve dönüşüm için bu değerlerimizi korumak için bütün bu maddi altyapı kadar bu hususa da değer vermemiz gerekir.” Şeklinde konuştu.
Nurettin Canikli'nın bu söylemlerinin nasıl yankı bulacağı merakla bekleniyor. 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir