GiresunManşet Üstü

CANİKLİ BAKAN KOLTUĞUNA OTURDU

Hayati Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini yeni bakan Nurettin Canikli’ye devretti. Yazıcı, "İnanıyoruz ki en kutsal varlık insandır, en üstün güç hukuk ve adalettir. Bunlardan şaşmadık.” dedi.

Canikli'ye görevinde başarılar dileyen Yazıcı, görevi süresi boyunca paylaşımcılığı hep ön planda tutmaya çalıştıklarını belirtti.

Törende konuşan yeni Bakan Canikli ise Yazıcı’ya yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini ve kendisinin başarılarının saymakla bitemeyeceğini söyledi. Canikli, ”Sayın Bakanımız bu siyasi hareket içerisinde inanılmaz katkılar sağlamıştır kendi faaliyet alanıyla ilgili. Sayın Bakanımızın bugüne kadar yaptığı çalışmalar, reform olarak tanımladığımız ve Türkiye’nin önünün açılmasında çok büyük katkıları olan bu düzenlemeler, çalışmalara nedeniyle kendisine şükranlarımızı iletiyoruz. Tabi bizim görevimiz de aldığımız bu bayrağı daha çok üst noktalara taşımak, yönlendirmek, dikmek. Bu da bizim vebalimiz, bu da bizim yükümüz, sorumluluğumuzdur.” ifadelerini kullandı.
Devir teslim törenin ardından eski ve yeni bakan karşılıklı birbirlerine çiçek taktim etti. Canikli çiçek takdimi sonrasında Hayati Yazıcı’ya bir de özel yapım vazo hediye etti.

gtb_1894

Törene bakanlık çalışanlarının yanı sıra , AKP Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Adem Tatlı, İl Başkanı Hasan Aydın, AKP Giresun Belediye Başkan Adayı Pof.Dr. Yılmaz Can, Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Murşit Gürel,:,MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere gibi isimler de katıldı. 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir