Giresun

CANİK ENGELLİLERİ UNUTMADI

"KADİR AYDIN 9 YILDIR KOLTUKTA OTURUYOR, ENGELLİLERİN SORUNU ÇÖZMEDİ"

"BULANCAK'TA ENGELLİLERE ENGEL ÇOK"

CHP Bulancak İlçe Başkanı Fatma Karaibrahim Canik, ülkemiz genelinde olduğu gibi Bulancak’ta da engelli vatandaşların başta ulaşım olmak üzere pek çok alanda sorun yaşadığını belirtti. Belediye Başkanı Kadir Aydın'ı eleştiren Canik, "Başkan 9 yıldır koltukta ama, engellilerin sorununu çözemedi" dedi.

CHP İlçe Başkanı Canik, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşların sorunlarını çözmek genelde hükümetlerin, yerelde de belediyelerin öncelikli görevlerinin başında geldiğini vurguladı., Canik açıklamasında, “Bulancak’ta yaşayan engelli vatandaşlarımız başta belediye ve kaymakamlık olmak üzere pek çok kuruma ulaşmakta zorlanıyor. Araçlarda da aynı sorun yaşanıyor. Çünkü binalara ve araçlara girmek için asansör, yollarda rahatça yürümek için eğimli rampa yok” dedi.

KADİR AYDIN ENGELİLERİN SORUNLARINI DA ÇÖZEMEDİ

AKP’li Bulancak Belediyesi’nin 9 yıllık yerel iktidarında engellilerin sorunlarının çözüme kavuşturulmadığına dikkat çeken CHP Bulancak İlçe Başkanı Fatma Karaibrahim Canik, “Belediye Başkanı Sayın Kadir Aydın 9 yıldır koltukta olmasına rağmen maalesef pek çok sorunu çözemediği gibi engelli vatandaşlarımızın sorunlarını da çözememiştir.” ifadelerini kullandı.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI,

ENGELİLLERİN ENGELLERİ KALDIRILMALI

Canik, başta yöneticiler olmak üzere herkesin engellilerin sorunlarına destek olmasını isteyerek de şöyle devam etti:

“Hepimiz birer engelli adayıyız. Sosyal tüm ihtiyaçlarından doğan sorunların çözümü hep birlikte aranmalı ve herkes kendisini bu konuda sorumlu hissetmelidir.

Engelliler Haftası insanların bilinçlenmesi için bir vesiledir, fakat her gün hatırlanması konusunda hepimizin duyarlı olması gerekmektedir.

Eğitim, kültür-sanat, spor dünyasında türlü başarılar elde edip ülkemizi gururlandıran kardeşlerimizin temsil ettiği engelli vatandaşlarımız, hepimize örnek olmalıdır. Bu düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası'nı kutluyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir