ULUSAL

BELEDİYE KONSERVATUARI GÖZ DOLDURDU

Giresun Belediye Konservatuarı 2013-2014 eğitim öğretim yılı açılış konseri ve halk oyunları gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. 

Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen etkinliklerin açılış konuşmasını Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptı. Başkan Aksu, “Bugün burada oynayacak ve çalacak tüm ekiplerimiz bu şehrin çocukları, sizin çocuklarınız. Biz onları sanat adına buralarda yetiştirmek istiyoruz ve yetiştiriyoruz. 1988’de kurulan belediye konservatuarı bugün en parlak dönemlerinden birini yaşıyor. Hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok konser verdiler. Halk oyunları ekibimizde birçok yerlerde gösteriler ve yarışmalara katılarak Giresun’umuzu temsil ettiler. Yurt dışında ülkemizin yurt içinde de şehrimizin tanıtımına çok büyük katkı sağladılar. Son eğitim döneminde 1096 öğrencimiz öğrenim gördü. 26 öğretim görevlimiz var. Drama eğitimi de dahil yaklaşık 2000’e yakın çocuğumuz belediye konservatuarımız da görev almakta ve yetişmekte. İnşallah buralardan ülkemize büyük sanatçılar çıkaracağız. Eğitmen arkadaşlarımızın hepsi dalında en iyisidir. Onlara da çok teşekkür ederim. Siz değerli halkımıza da bizleri yalnız bırakmadığınız için ayrıca şükranlarımı sunuyorum.” dedi.13k6257r9366l55sej4sh1

Başkan Aksu’nun konuşmasından sonra konserin ilk bölümünde Belediye Konservatuarı Halk Dansları bölümün birbirinden güzel Giresun ve Artvin yörelerine ait oyunları sergilendi.

Konserin ikinci bölümünde ise konservatuar öğretmenlerinin birbirinden güzel eserlerin seslendirdiği konser vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Giresun Belediyesi internet sitesinden de canlı olarak yayınlanan ve binlerce kişinin katılımına sahne olan etkinlik daha sonra son buldu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir