Giresun

BEKTAŞOĞLU:TEPKİMİZ SONUÇ VERDİ

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,Trabzon’da Hasan Ali Yücel İlköğretim okulunun isminin değiştirilmesine yönelik Valilik tarafından alınan kararın iptal edildiğini açıkladı.

Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “yapılan bu saygısızlığın giderilmesi için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı ve bürokratları da aradım ve kararın gözden geçirilmesini istedim. Bu kararın değişmesindeki en önemli etken, Yücel’in de memleketi olan Giresun’da gösterilen tepkiler ve TBMM başkanlığına verdiğim önergedir. Partimize, kurum ve kuruluşlarımıza, basınımıza, halkımıza gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Bektaşoğlu açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde 4 dönem Milli Eğitim Bakanlığı yapan Hasan Ali Yücel’in, pek çok üniversiteni kuruluşunu gerçekleştirdiğini, en önemli mirasının da Köy Enstitüleri olduğunu hatırlatarak “Onun adının eğitim kurumlarında, park, cadde ve sokaklarda yaşatılması, gelecek kuşaklara tanıtılması en çok da biz hemşerilerine düşüyor. Cumhuriyet aydınlanmacılarına karşı görev ve sorumluluklarımız ve vefa borcumuz var” ifadesini kullandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir