GiresunUlusal

BEKTAŞOĞLU, ENVER YILMAZ’IN AĞZININ PAYINI VERDİ

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ’IN, KERİM AKSU’YA YÖNELİK, “HADDİNİ BİL”SÖZLERİNE VE “HAVAALANI ORDU’NUNDUR, BİZ EV SAHİBİYİZ” DEĞERLENDİRMESİNE İLK TEPKİ CHP ADAYI BÜLENT BEKTAŞOĞLU’DAN GELDİ 

CHP Giresun Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı açılışında protokolde yer verilmeyen ve teşekkür konuşması dahi yapması engellenen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun gösterdiği tepkiye  “herkes haddini, hacmini, boyutunu, çapını bilecek” gibi sözlerle karşılık veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı kınadı.

CHP milletvekili adayı, “AKP’li başkana Giresun ve Ordu’lu kardeşlerimiz 7 Haziran’da haddini bildirecek” dedi

“ENVER YILMAZ’A VE AKP’YE HADDİNİ BİLDİRECEĞİZ”

Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Yılmaz’ın, nezaket sınırlarını aşarak Giresun’u küçümsediğini, iki il arasındaki dostluk ilişkisini bozmaya yönelik sözler sarfettiğini belirterek,”bu sözleri,ilimize, ilimizde yaşayanlara, ilimiz kimliği taşıyanlara  yapılan bir hakaret olarak kabul ediyor ve kınıyoruz. Bu kentin belediye başkanına haddini bildirmeğe kalkmak, hiç kimsenin, hele de Enver Yılmaz’ın haddi değildir. Böyle bir yakışıksız üslup taşıyan özellikteki birisinin partisine Ordu ve Giresunlular oy vermeyerek sandıkta haddini bildirecektir ”dedi.

“AKP HAVAALANINDAKİ HAKLARIMIZI VE MÜCADELEMİZİ KORUYAMADI”

Bülent Bektaşoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Sayın Enver Yılmaz, Belediye Başkanımız Kerim Aksu’ya cevap vermek için yaptığı açıklamada, havaalanının sadece Ordu’ya ait olduğunu ve ev sahibi olduklarını iddia ediyor.

Bu AKP’nin bir itirafıdır. Bizim sürekli dile getirdiğimiz bir gerçeğin kabulüdür.

AKP iki ildeki çöküş boyutundaki oy kaybını havaalanıyla telafi etmeye çalışıyor. Daha bitmeden, tam uçuş güvenliğini sağlamadan açtıkları havaalanını günlerdir propaganda malzemesi yaparak  ‘İki ilin havaalanı’, ‘Ordu’nun da Giresun’un da havaalanı’, gibi açıklamalarla algı yaratmaya çalışıyorlar.

Ama AKP’li başkanın bu sözleri, AKP Giresun milletvekillerini ve teşkilatlarını yalancı çıkarmıştır. Şimdi acaba ne diyecekler merak ediyoruz. Hala Giresun’un da havaalanı diyemeyecekleri muhakkak.

Evet bir kere daha anladık ki; ne yazık ki AKP sayesinde o havaalanında misafiriz, sadece ilimizin ismi var. Onu da çıkarırlarsa şaşırmayız.

Bu son açıklama da göstermiştir ki; havaalanındaki haklarımız ve yıllardır yapılması için yürüttüğümüz mücadelemiz, ne yazık ki Bakan Canikli ve milletvekillerimiz tarafından korunamamış ve yok sayılmıştır.      

Açılış töreni aslında havaalanına Giresun’un veda törenidir”.

“AKP’Lİ BAŞKAN GİRESUN’U YOK SAYIYOR”

CHP Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu, “Enver Yılmaz, Aksu’nun Giresun’un tümünü temsil etmediği için konuşturulmadığını, kendisinin büyükşehir başkanı sıfatıyla konuştuğunu protokolün böyle olduğunu söylüyor. Böyle bir protokol kuralı yoktur.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, bilerek ve isteyerek konuşturulmamıştır.

Kendisi o törende Giresun’u temsil etmektedir. Demogojiye, takkıyeye gerek yok.

Ortada Giresun’u yok sayma projesi vardır.

Enver bey bize protokole bakın diyor. Halbu ki buna kendisinin ihtiyacı var.

Madem protokol vardı, neden Giresun AKP il başkanı bile Yılmaz’ın da konuşmaması gerektiğini açıklamıştır?

Hem Aksu konuşsa, teşekkür etse ne kaybedecektiniz?.

Ayrıca Başbakanın konuştuğu yerde başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş neden konuştu? Eğer Orduyu Enver bey, Giresun’u Nurettin bey temsil edecekse Numan Bey neden kürsü almıştır. Ordu’da AKP 1. Sıra milletvekili adayı olduğu için mi? O zaman neden Giresun AKP 1’nci sıra milletvekili adayı konuşturulmamıştır.

Yılmaz “Valiler de mi konuşsaydı?” diyor.Evet valiler de konuşacaktı. İki ilin ortak hava alanının temelini iki ilin valilikleri atmıştır. Siz “her köye  havaalanı mı yapacağız” derken  bu iki ilin insanları bu hava alanı için para toplamıştır. Bu işin liderleri de iki ilin valilileri olmuştur. Önce bir belediye başkanı nasıl konuşur, bir il nasıl temsil edilir onu öğrenin” ifadesini kullandı.

CHP adayı Bektaşoğlu açıklamasında , “Az kaldı, Ordu-Giresun halkı bu zihniyetten kurtulacak.CHP’ye verilen oylar kardeşliğimizin daha da pekişmesini sağlayacaktır” dedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir