GiresunGÜNCEL HABERLERManşet Üstü

BEKTAŞOĞLU AKP’YE ÖYLE BİR ÇAKTI Kİ…

CHP Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu, AKP’nin gündemi saptırmak, basında boy göstermek yarışıyla; üzerinde odaklanması gereken konuları soğutma yarışında olduklarını iddia ederek, “Hacı Hüseyin Dolgu alanındaki çeşmeye su bağlandı mı bağlanmadı mı? Üniversitede mescit olayıyla ilgili din istismarı bunlardan bir kaçı”dedi.

Bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunan Bektaşoğlu, konuşmasına, Batlama Sanayi Sitesi bölgesinden geçen ve esnafın tepkilerine neden olan yüksek gerilim hattıyla başladı. Burak Bektaşoğlu, “En küçük sorun için dahi her türlü başvuru ve çözüm yolları açık ve basit olmasına rağmen söz konusu hatla ilgili 12 yıllık süreçte her hangi bir resmi girişimde bulunmamıştır ve bu çalışmalardan şehrimizin idari ve siyasal makamlardan bilgisi olduğuyla ilgili garip bir çelişkili açıklama yapılmıştır. Her konuda sıkıntı  yaşadığımız bu konuyla ilgili takdiri Giresun kamuoyunun vicdanına sunuyoruz” diye konuştu.  

Liman, Demiryolu, Eğribel Tüneli Projesi, Güney çevre yolu, üniversite, turizm,  doğalgaz ve çöp gibi sorunları sıralayan CHP Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu, şunları söyledi:

LİMANIMIZ

Kömür ve taş deposu olmaktan başka bir işe yaramayan limanımız…Sayın Canikli’nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olmasıyla akıllara gelen limanımız…İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekilimiz Konuyla ilgili bir çalışma yaptı ve bir soru önergesi verdi. Buranın konteynır, kruvazör veya ihtisas bölgesi limanı olmasıyla ilgili. Fakat konteynır limanı özelliğinin daha önce Artvin-Rize arasında bir bölgeye verildiğini iktidar yetkilileri öğrenmiş oldu. Aynı tarihlerde ilgili bakanlık nezdinde yapılan çalışmalarla buranın mobilya ihtisas limanı olmasıyla ilgili çalışmalara başlandı. Biz bunun için kendilerine teşekkür ediyor, fakat yeterli olmadığını ve bu kalemlerin artırılması gerektiğini söylemek istiyoruz.

EĞRİBEL PROJESİ

Limanımızı ve ilimizi İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak en kısa yol olma özelliği ticaretin artışındaki faktörlerden biri olması ve güneydeki ilçelerimizin gelişmesi adına önem arz eden bu projenin bu projenin 12 senedir ısıtılıp sürekli gündeme taşınmasındansa artık somut adımlar atılması ve ortak akılla bir çalışma yapılmasını bekliyoruz.

DEMİRYOLU

Bu da ticari gelişimin 3.ayağı olan önemli bir projedir. En rantabl olan fakat Trabzon lobisine kurban vermek üzere olduğumuz demiryolumuz! İktidarı ile muhalefetiyle tek hücre olup mutlaka Giresunumuza kazandırmamız gereken, geleceğin Giresun için vazgeçilmez demiryolumuz!

GÜNEY ÇEVREYOLU

Dağ ve deniz arasına sıkışmış olan ilimizin güneye doğru büyümesi trafik yükünü hafifletmek, Giresunluların denizle tekrar barışması için hayata bir an önce geçirilmesi gereken projemiz.

DOĞALGAZ

2008 senesinde Ordu ve Giresun’un aynı zamanda imzaladığı fakat ilimizde 2011 yılında çalışılmaya başlanan, bu süreçte Ordu’nun kullanmaya başladığı Doğalgaz.

Birkaç tane firma değiştirilmesiyle arapsaçına dönmüş, birçok evin kullanamadığı ve hala vilayet binasının batı bölgesine geçememiş doğalgazımız. Daha da vahim olan iktidar partisinin İl Başkanının konuyla ilgili olarak karayollarıyla ilgili sıkıntılar olduğu ve bu sıkıntıları aşmaya çalıştıklarıyla ilgili acizane açıklaması…Düşünebiliyor musunuz? Ülkeyi yönettiğini iddia eden partinin temsilcisi bir kuruma söz geçiremediğini itiraf ediyor! Buradan doğalgazın akıbetini ve çalışmaların ne aşamada olduğunu bir kez daha sormak istiyorum.

“AKP’NİN YOLSUZLUKLARI UNUTULMAYACAK”

Bektaşoğlu, 17-25 Aralık operasyonlarına da değindi  

“17 Aralık Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidar eliyle soyulduğunun belgelendiği gündür” diye konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı, “4 tane bakanın istifa ettiği, bakan çocuklarının rüşvet ve yolsuzluk görüntülerinin, konuşma tapelerinin, para sayma makinelerinin, ayakkabı kutularının havalarda uçuştuğu ve dönemin bakanlarından Sayın Bayraktar’ın “yapılanlar Başbakan’ın bilgisi dahilinde yapılmıştır. Onun da istifa etmesi gerekir.” diyecek kadar da alenileşmiştir.

Önce mağdur edebiyatı, darbe edebiyatı yaptılar, paniklediler, çete var dediler.Yüzlerce bürokrat , savcı, binlerce polisin yerini değiştirdiler.Hırsızın önceden haberi olsun diye adli kolluk yönetmeliğini değiştirdiler.

HSYK’nın yapısını değiştirip Adalet Bakanlığına yani Başbakana bağladılar.Yani hesap soracakları yerde hukuk ilkelerinin dışına çıkarak rüşvet ve yolsuzluk çarkını ortaya çıkaranı cezalandırma politikasına giriştiler.

Şu algıyı oluşturmaya çalıştılar;“Kirli çamaşırlarımızı ortaya çıkmış olabilir ama biz temiz bir iktidarız. Bunlar faiz lobisinin Yahudi lobisinin, paralel yapının, Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olan kişiler” dediler.

Fakat yolsuzluklardan dolayı, yoksulluğa mahkum edilen halkımız bunu unutmamalıdır.Candaşlarla aklandık diyebilirsiniz ama Allah katında hep suçlu olacaksınız” diye konuştu

Basın toplantısına, İl Genel Meclisi Gurup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ve belediye meclis üyesi Ferit Özkan da katıldı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir