EğitimGiresunManşet Üstü

BAŞKAN AKSU’DAN EN ANLAMLI HAYIR

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, okuduğu okulu unutmadı.  Aksu, 12 yıl önce kaybettiği annesi merhum Güner Aksu’nun anısına öğrenim gördüğü  Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'na fen laboratuarı yaptırdı.DSC_8010

Laboratuvar bugün düzenlenen törenle açıldı.Törene, Başkan Aksu’nun aile bireyleri,CHP Giresun Milletvekili adayları Bülent Bektaşoğlu ve Basri Gürsoy, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Mustafa Saraydemir, CHP İl Başkanı Sinan Kitapçı, CHP Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu,belediye eski başkanı Hasan Karaibrahim, belediye birim müdürleri, okul idareci ve yöneticileriyle davetliler katıldı.

DSC_8016

Törende konuşan Başkan Kerim Aksu, anılarını anlatarak " Ben bu okuldan mezun olalı tam 35 yıl oldu. Okula giderken rahmetli annemin ellerinden tutup gidiyordum” dedi.  Aksu, “Bizler eğitime her türlü desteği sağlayan bir yapıya sahibiz. Okul Müdürümüzün gayretleri neticesinde, annemizin anısına bu laboratuarı yaptırdık. Belediye olarak  “okullar hayat bulsun” projesi ile zaten okullarımızın yanındayız. Aksu ailesi adına bu laboratuvarı çocuklarımıza armağan ettik. İmkanları ölçüsünde herkesin eğitime destek vermesini bekliyoruz. Bu çocuklar bizim. Çocuklar geleceğimiz” diye konuştu.  

DSC_8027

 

 

Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, ve Okul Müdürü Cemalettin Aydınoğlu, Başkan Aksu’ya Annesi Güner Aksu adına yaptırdığı laboratuardan dolayı teşekkür etti.  

Müdürü Akkurt,Aksu’nun babası Ahmet Aksu açılışa katılanlara ve laboratuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Akkurt, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya, okul müdürü Aydınoğlu da Ahmet Aksu’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

DSC_8040

Daha sonra davetkliler açılışı yapılan laboratuvarı gezdi.

Burada öğrenciler öğretmenleriyle ilk deneyi gerçekleştirdiler.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir