Giresun

BAKAN ŞİMŞEK KARAAHMETOĞLU’NU YANITLADI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'nun,  trafik cezalarından elde edilecek gelire ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Şimşek, bu yıl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda "Trafik Para Cezaları" kaleminin brüt 2 milyar 33 milyon 724 bin lira olarak tahmin edildiğini belirterek, bu tutarın 2014 yılı brüt genel bütçe gelirleri tahmin tutarının yüzde 0,48'ine denk geldiğini söyledi.

Trafik para cezalarının genel bütçe gelirleri içerisindeki payının cüzi bir tutarda olduğunu ifade eden Şimşek, "Bu gelir kaleminden ne kadar gelir elde edileceği sanılanın aksine bütçeye kaynak sağlamak için konulmuş bir hedeften ziyade, yalnızca önceki yıllar dikkate alınarak öngörülen bir tahminden ibarettir" dedi.

Şimşek, trafik para cezası hasılatının yarısının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'na aktarıldığını belirtti. 

 

Bir yorum

  1. Sora sora bunumu sordu. neden trabzon 5 dogu karadeniz ilinin toplamindan daha fazla yatirim aliyor neden giresunda findik borsasi kurulup fiskobirlik canlandirilmiyor? bunlarida sorsaydiniz keske…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir